Netflix: 5 Σειρές ιδανικές για έφηβους και τα πιο μεγάλα μέλη της οικογένειας!

Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας έληξαν, και σιγά σιγά προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα καθημερινότητα. Μπορεί να μην αναγκαζόμαστε να μένουμε στο σπίτι, όμως ακόμη χρειάζεται μεγάλη προσοχή, και οι επαφές και οι μετακινήσεις μας όριο και τήρηση μέτρων προστασίας.

Ακόμη αφιερώνουμε πολλές ώρες στο σπίτι μόνοι ή με την οικογένειά μας, και ακόμη ψάχνουμε τρόπους για να περνάμε την ώρα μας ευχάριστα! Γι’αυτό άλλωστε και το Netflix έχει γίνει ο καλύτερός μας φίλος!

Πρόσφατα, κάναμε άρθρα με ελληνικές και ξένες ταινίες, που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια όσο μένει σπίτι.

Υπάρχουν όμως μερικές σειρές στο Netflix οι οποίες είναι οι αγαπημένες των εφήβων, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να τους δώσετε κι εσείς…μια ευκαιρία! Το Netflix άλλωστε, είναι η αγαπημένη διαδικτυακή πλατφόρμα για σειρές και ταινίες, οπότε σίγουρα απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες!

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε 5 από τις πιο μοντέρνες σειρές του Netflix με τις οποίες οι έφηβοι έχουν πάθει…ζημιά αλλά είναι ιδανικές για όλη την οικογένεια. Σειρές, που θα σας κάνουν να κολλήσετε τόσο, που μετά την λήξη της καραντίνας, ίσως να μην βγαίνετε για να τις δείτε. Περισσότερα, παρακάτω:

Lucifer

Η σειρά Lucifer κατάφερε να ενθουσιάσει χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο και ακόμη περισσότερο τους εφήβους. Ίσως να φταίει ο εντυπωσιακός πρωταγωνιστής, ο οποίος μέσα από την φινέτσα αλλά και την…άγρια πλευρά του, καταφέρνει να κάνει τις έφηβες κοπέλες να…νιώθουν πεταλούδες στο στομάχι.

Εκτός αυτού όμως, η σειρά Lucifer είναι μια πολύ επιτυχημένη αστυνομική σειρά με κωμικά στοιχειά μέσα. Μιλάει για τον άρχοντα της Κόλασης, ο οποίος πήρε την απόφαση μετά από μια περίοδο ρουτίνας και απογοήτευσης, να παρατήσει τον θρόνο του και να εγκατασταθεί μόνιμα στη γη, προσπαθώντας να υιοθετήσει τον ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Στην γη, είναι επιτυχημένος ιδιοκτήτης club και ζει τη μεγάλη ζωή, μέχρι που αναπάντεχα έρχεται σε επαφή με την ντετέκτιβ Κλόι Ντέκερ και από εκεί που δεν το περιμένει, γίνεται βοηθός της αστυνομίας! Μεταξύ τους, δημιουργείται μια…ιδιόμορφη φιλία που εν τέλει καταλήγει φυσικά σε…μια μοναδική αγάπη!

 

 

Rick & Morty

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη σειρά animation που έχει καταφέρει να ξετρελάνει τους έφηβους αλλά και τους…nerd όλων των ηλικιών, παγκοσμίως! Αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες animation σειρές, είναι τα έξυπνα μηνύματα που περνάει μέσα από τους πιο αινιγματικούς τρόπους.

Η σειρά μιλάει για τον επιστήμονα Rick και τον εγγονό του Morty, οι οποίοι ζουν μαζί την περιπέτεια ανάμεσα σε πολλά σύμπαντα και πολύ μυστήριους πλανήτες. Ο Rick είναι επιστημονικό φαινόμενο και ιδιαίτερα κυνικός πάππους με μια ευαισθησία, που κρατά καλά φυλαγμένη μέσα του.

Ο Morty είναι ένας τυπικός έφηβος με τις ανασφάλειες, τους φόβους και τους erωτες που φαίνεται πως θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τις περιπέτειες του παππού του, όμως ο Rick καταφέρνει κάθε φορά να τον…τουμπάρει. Η σειρά δεν διστάζει να σχολιάζει κοινωνικά στερεότυπα και πολίτικους προβληματισμούς με τον πιο έξυπνο τρόπο!

 

The end of the f**** world

Η συγκεκριμένη σειρά κατάφερε μέσα από μόλις 3 κύκλους και πολύ λίγα ολιγόλεπτα επεισόδια, να ενθουσιάσει το τηλεοπτικό κοινό και πάνω από όλα τους εφήβους. Κάνει λόγο για δυο παιδιά από διαλυμένες οικογένειες, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο νιώθουν παριστούσα, στις οικογένειές τους νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν και ο ένας έχει δολοφονικές τάσεις. Ξαφνικά, ο ένας βρίσκει τον ερwτα στα μάτια του άλλου, αφού φαίνεται ότι μόνο εκείνοι μπορούν να καταλάβουν την διαφορετικότητα που κρύβουν μέσα τους.

Αποφασίζουν λοιπόν να το σκάσουν από το σπίτι οντάς έφηβοι και να ζήσουν την περιπέτεια μαζί. Εκεί όμως, όλα ανατρέπονται. Η σειρά είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, αγγλικής παράγωγης που κάνει λόγο για τα ψυχολογικά προβλήματα των εφήβων και την αδυναμία της κοινότητας πολλές φορές, να τα αντιληφθεί και να τα αφουγκραστεί.

 

Μπότζακ Χόρσμαν

Η σειρά animation που τελείωσε εδώ και λίγους μήνες και κατάφερε μέχρι τότε να κερδίσει τα τηλεοπτικά βλέμματα όλων των ηλικιών. Οι έφηβοι όμως, έδειξαν να ταυτίζονται ακόμη περισσότερο.

Η σειρά μιλάει για ένα άλογο ο οποίος είναι star του Hollywood που ουσιαστικά δεν κατάφερε να κάνει ποτέ μια σημαντική καριέρα και ζει με τα κεκτημένα μιας παλιάς τηλεοπτικής σειράς, που σημειώσει επιτυχία στο παρελθόν κι εκείνος πρωταγωνιστούσε.

Ο Μπότζακ λοιπόν, ζει από τα έτοιμα και προσπαθεί να καλύψει το κενό, μέσα από τοξικές σχέσεις και ανούσιες φιλίες. Φαίνεται πως πάσχει από κατάθλιψη και η σειρά αγαπήθηκε, διότι περιέγραψε με τον πιο ρεαλιστικό άλλα και χιουμοριστικό τρόπο την κρίσιμη αυτή πάθηση.

Οι διάλογοι της σειράς είναι αρκετά έξυπνοι και πολλές φόρες ίσως να δείτε την έφηβη κoρη σας να δημοσιεύει ένα quote με τις συγκεκριμένες ατάκες. Φαίνεται όμως, ότι είναι μια τηλεοπτική σειρά που μπορεί να δει όλη η οικογένεια και να προβληματιστεί.

 

13 reasons why

Η σειρά που προσπάθησε να αντιμετωπίσει το bullying στη χώρα της Αμερικής. Στην αρχή ή στο τέλος του επεισοδίου, παρείχε link που συμβούλευε τα παιδιά που δέχονται bullying ή έχουν αυτοkτόνικες τάσεις να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Μιλάει για την Χάνα Μπέικερ η οποία μετακομίζει σε μια νέα πόλη της Αμερικής. Όμορφη, έξυπνη, ετοιμόλογη, η Χάνα φαίνεται πως είναι από τα κορiτσια που θα κάνουν εύκολα φιλίες. Όμως, μια σειρά από άσχημα περιστατικά, την κάνουν να κλειστεί στον εαυτό της και να χάσει την πίστη της στους ανθρώπους.

Η σειρά καταγράφει το φαινόμενο το σχολικού εκφοβισμού, την αδυναμία των γονιών να αφουγκραστούν τα προβλήματα των παιδιών τους, την αδυναμία των εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων να επέμβουν δυναμικά μακριά από οικονομικά συμφέροντα ή αδιαφορία αλλά και το τι είναι αυτό που εν τέλει κάνει το θύμα και τον θύτη.

Αυτό που μας συγκίνησε είναι η κίνηση της σειράς να φτιάξει δική της διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου παρέπεμπε τα παιδιά που έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα, να επικοινωνήσουν μαζί της για να τους παρέχουν την απαραίτητη ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη.

 

 

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close