Πετυχημένη συνταγή για λαγάνα

Η πιο πετυχημένη συνταγή για λαγάνα που έχετε φτιάξει πότε.  Καθαρά Δευτέρα έρχεται και θέλεις να φτιάξεις την καλύτερη και πιο εύκολη Λαγάνα της ζωής σου;

Τραγανή από έξω, αφράτη από μέσα, με αυτή τη συνταγή για λαγάνα θα φτιάξετε την πιο νόστιμη παραδοσιακή ! Φτιάχνεται πανεύκολα με απλά υλικά .

Τότε δες αναλυτικά το βίντεο με τη συνταγή εδώ:

Υλικά (Ingredients):

-35γρ. νωπή μαγιά
-500ml νερό (500ml νερό)
-1 & 1/2 κ.σ. ζάχαρη (1 & 1/2 tbsp. sugar)
-800γρ. αλεύρι “Κούλα” ή σκληρό αλεύρι (800gr. strong flour)
-2 κ.σ. ελαιόλαδο (2 tbsp. olive oil)
-1 & 1/2 κ.γ. αλάτι (1 & 1/2 tsp. salt)
-σουσάμι (sesame)

Εκτέλεση για πετυχημένη συνταγή για λαγάνα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη νωπή μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας, ρίχνουμε 100γρ. αλεύρι ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30′ λεπτά σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί το μείγμα μαγιάς.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι, το μείγμα μαγιάς και ζυμώνουμε με το χέρι (πάντα με γάντι).

Δείτε ακόμη Oλες οι συνταγές για την πιο νόστιμη Καθαρά Δευτέρα

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα και 30′ λεπτά σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, με λαδωμένα χέρια δουλεύουμε το ζυμάρι μας, πλάθουμε ένα μπαστούνι, το κόβουμε στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σε πάχος 1 εκ. με 2 εκ., βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Αλείφουμε με ζαχαρόνερο, πασπαλίζουμε με σουσάμι, τρυπάμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς, για 20′ λεπτά.

Πετυχημένη συνταγή για λαγάνα

 

 

Close