Ανάμεικτη τούρτα με boueno και καραμέλα σκέτη απόλαυση!

Ανάμεικτη τούρτα με γεύση μπουένο και καραμέλα. Οι κρέμες γίνονται εύκολα και δεν έχουν καθόλου αυγά. Έχει απίστευτη γεύση και εμφάνιση, αν και μπορείτε να την διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε εσείς ή το παιδί σας! Είναι ιδανική για γενέθλια και πολύ εντυπωσιακή.

Εκτέλεση

(Για μέγεθος 24 cm)

Για το σιρόπι κακάο

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπρίκι και τα βράζουμε για 2 λεπτά . Αποσύρουμε από την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα στην συναρμολόγηση θα προσθέσουμε το κονιάκ ( τελευταία στιγμή για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ)

Για την κρέμα Boueno

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 10 λεπτά με 2 κ.σ γάλα εβαπορέ να αφρατέψει
Προσθέτουμε τη νουτέλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας
Στην συνέχεια ρίχνουμε τριμμένες τις 4 συσκευασίες bueno (2Χ4 8 στικάκια δηλαδή) και ανακατεύουμε. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.

Για την κρέμα καραμέλα

Για την κρέμα χτυπάω το τυρί κρέμα με το καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάω χωριστά την φυτική κρέμα KRETTORE ( πράσινο κουτί) με τη βανίλια σε σαντιγί και ενώνω τα 2 μίγματα. Την παγώνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο.
3 κ.σ. καραμέλας της bonne mama ( θα την χρειαστούμε στην συναρμολόγηση )

Ganache σοκολάτας

Θα την κάνουμε στο τέλος γιατί την θέλουμε λίγο ρευστή όταν την ρίξουμε κατά την διαδικασία της συναρμολόγησης

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από την φωτιά και σε ένα μπολ έχουμε βάλει την σοκολάτα τριμμένη ( για να λιώσει εύκολα) και ρίχνουμε την γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει .Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
300 γρμ χτυπημένη φυτική σαντιγί για το γαρνίρισμα
2 κουτιά πουράκια της αρέσκειας σας για διακόσμηση ή ότι άλλο σας αρέσει.

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι το τοποθετούμε στο τσέρκι . Παίρνουμε το σιρόπι προσθέτουμε το κονιάκ και σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε πρώτα την κρέμα μπουένο. Έπειτα παίρνουμε το δεύτερο παντεσπάνι σιροπιάζουμε προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας και στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα καραμέλας. Τέλος τοποθετούμε και το τελευταίο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και ρίχνουμε την ganache σοκολάτας. Την παγώνουμε αρκετά ( εγώ την έκανα από το προηγούμενο βράδυ ) . Αφού παγώσει η τούρτα την καλύπτουμε γύρω γύρω με σαντιγί για να κολλήσουν τα πουράκια . Έπειτα χρωμάτισα την σαντιγί και γαρνίρισα την τούρτα.

Ανάμεικτη τούρτα με boueno και καραμέλα σκέτη απόλαυση!

Ανάμεικτη τούρτα με boueno και καραμέλα σκέτη απόλαυση!

Ανάμεικτη τούρτα με boueno και καραμέλα σκέτη απόλαυση!

Η συνταγή είναι της Euridiki Kanatseli

Close