Χριστουγεννιάτικα κεικάκια σοκολάτας σκουφάκι του Αγίου Βασίλη

Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια κεκάκια σκουφάκια του Άγιου Βασίλη. Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών και φτιάχνουμε νόστιμες και εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές για τους μικρούς μας φίλους! Σοκολατένια κεκάκια με σόδα, κακάο και κομματάκια σοκολάτας γίνονται η απόλυτη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά!

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ με τη σειρά ,εκτός από το βραστό νερό και τις ψηφίδες σοκολάτας. Χτυπήστε τα 3′ λεπτά. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το ζεστό νερό και χτυπήστε για 1′ λεπτό . Ρίξτε κι ανακατέψτε τις ψηφίδες σοκολάτας. ( για μίξερ χειρός : χτυπήστε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει. Ρίξτε λίγο λίγο το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα,το κακάο και το αλάτι και ρίξτε το εναλλάξ με τα αυγά στο μπολ του μίξερ. Χτυπήστε τα 3′ λεπτά. Ρίξτε το ζεστό νερό και χτυπήστε το να ενωθεί στη ζύμη).
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και αδειάστε τη ζύμη μέσα σε αυτό. Ψήστε το κέικ στους 175 ° για 45′-50′. Αναποδογύρισε το κέικ επάνω σε μια λαδόκολλα κι αφήστε να κρυώσει. Όταν κρυώσει με ένα στρογγυλό κουπ- πατ( 6 εκ. περίπου ) κόβουμε κύκλους. Στη συνεχεία θα χρειαστούμε 500ml φυτική κρεμά που θα χτυπήσουμε σε σαντιγί και φρέσκες φράουλες για τα καπελάκια. Με ένα κόρνερ ζαχαροπλαστικής θα σχηματίσουμε ένα κύκλο με σαντιγί επάνω στο κάθε γλυκάκι,θα τοποθετήσουμε από μια φράουλα στο κέντρο( αφού έχουμε κόψει το πρασίνιζον μέρος πρώτα) και στο τέλος θα βάλουμε από μια Ροζέτα με σαντιγί για να σχηματίσουμε την φουντίτσα στο καπελάκι.
Πιστέψτε με είναι πολύ εντυπωσιακά στο μπουφέ με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας και πολύ εύκολη συνταγή.

Χριστουγεννιάτικα κεικάκια σοκολάτας σκουφάκι του Αγίου Βασίλη
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι της Mary Toumazou .

Close