Κοκκινιστό πικάντικο μοσχαράκι,λουκούμι. Μια συνταγή από την Σουηδία.

Κοκκινιστό μοσχαράκι αλλιώς. Μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο όπως το συνηθίζουν στην Σουηδία, με καυτερή πιπεριά, μανιτάρια, σόγια και κόκκινο κρασί η γεύση απογειώνεται. Το κοκκινιστό είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Για να θεωρηθεί ένα κοκκινιστό πετυχημένο πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα του, το κρέας να λιώνει μόλις το ακουμπάς με το πιρούνι και η μυρωδιά να «σπάει» την μύτη και να σου ξυπνάει μνήμες. Ένα εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που αν το φτιάξετε είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε το κρέας μας με το αλεύρι. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας μας. Μόλις είναι έτοιμο και πάρει λίγο χρώμα,το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα η στη γάστρα. Προσθέτουμε το νερό αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, αφού μαραθούν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει λίγο, προσθέτουμε τη σόγια αλατοπιπερώνουμε,και τα ρίχνουμε στην γάστρα η στη κατσαρόλα μας.
Αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου,προσθέτουμε στο τέλος πουμαρό κ τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να μελώσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με βραστές πατάτες ή ρύζι.

Κοκκινιστό πικάντικο μοσχαράκι,λουκούμι. Μια συνταγή από την Σουηδία.

Κοκκινιστό πικάντικο μοσχαράκι,λουκούμι. Μια συνταγή από την Σουηδία.

Κοκκινιστό πικάντικο μοσχαράκι,λουκούμι. Μια συνταγή από την Σουηδία.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Panagiota Kiriakou

Close