Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας πεντανόστιμα κριτσίνια με σουσάμι εύκολα και με απλά υλικά! Μπορείς να τα τρως οποτεδήποτε, σε νηστείες, για κολατσιό στο σχολείο, το καλοκαίρι, για τη διαιτά σου και γενικά παντού!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμ.
- νερό 1⅓ φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό
- ζαχαρη ¼ φλυτζάνι του τσαγιού
- αλατι 1 κουτ. γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού
- ξερή μαγιά 1½ κουτ. γλυκού
- σπορέλαιο ⅓ φλιτζάνι του τσαγιού
- βουτυρο ⅓ φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο
- βουτυρο 200 γραμ.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τρεις κουταλιές αλεύρι φτιάχνοντας ένα χυλό.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (30′ περίπου).
Προσθέτουμε μέσα στη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ το σουσάμι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου να γίνει μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 1 – 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στον πάγκο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο , Με ένα μαχαίρι ή τη ρόδα της πίτσας, κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες μήκους 20 εκ.
Τις βουτάμε σε νερό και τις ρολάρουμε στο σουσάμι. Τεντώνουμε κάθε λωρίδα ζύμης πιάνοντας την από τις άκρες της για να σχηματίσουμε τα κριτσίνια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC, για 15 λεπτά περίπου….
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Οι Γεύσεις της Ελένης
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του