Κριτσίνια με σουσάμι που θα τρώνε μικροί και μεγάλοι

Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας πεντανόστιμα κριτσίνια με σουσάμι εύκολα και με απλά υλικά! Μπορείς να τα τρως οποτεδήποτε, σε νηστείες, για κολατσιό στο σχολείο, το καλοκαίρι, για τη διαιτά σου και γενικά παντού!

Υλικά για κριτσίνια σπιτικα με σουσάμι

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1⅓ φλυτζάνι του τσαγιού νερό ζεστό
¼ φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
⅓ φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
⅓ φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
200 γραμ. σουσάμι

Δειτε ακομα Νηστίσιμα κριτσίνια καρότου από τη Σόφη Τσιώπου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τρεις κουταλιές αλεύρι φτιάχνοντας ένα χυλό.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (30′ περίπου).
Προσθέτουμε μέσα στη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ’ το σουσάμι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου να γίνει μια ζύμη σφιχτή και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 1 – 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε στον πάγκο.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο , Με ένα μαχαίρι ή τη ρόδα της πίτσας, κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες μήκους 20 εκ.
Τις βουτάμε σε νερό και τις ρολάρουμε στο σουσάμι. Τεντώνουμε κάθε λωρίδα ζύμης πιάνοντας την από τις άκρες της για να σχηματίσουμε τα κριτσίνια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180οC, για 15 λεπτά περίπου….

Κριτσίνια με σουσάμι που θα τρώνε μικροί και μεγάλοι

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Οι Γεύσεις της Ελένης

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο


Close