Λαχανοντολμάς σε φόρμα κέικ! Ιδανικό συνοδευτικό για μπουφέ

Μία ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες. Αυτή η συνταγή πρόκειται για έναν μεγάλο θα λέγαμε λαχανοντολμά σε φόρμα κέικ που μπορούμε να φτιάχνουμε σε ειδικές περιστάσεις, σε γιορτές και Χριστούγεννα. Ένα υπέροχο και πολύ εντυπωσιακό συνοδευτικό για τον μπουφέ μας, με λαχανόφυλλα, κιμά, ρύζι και λαχανικά που θα λέγαμε πως είναι παραλλαγή από τους κλασσικούς λαχανοντολμάδες. Μπελαλίδικη συνταγή για λαχανοντολμάδες σε φόρμα σαν κέικ.

Εκτέλεση

Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσει κρατάμε το νερό. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά . Σε μια φόρμα του κέικ στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία φύλλα – κιμάς μέχρι να τελειώσει το μείγμα με τον κιμά και από πάνω καλύπτουμε με ένα, δύο φύλλα ακόμη. Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σέλερυ, καρότο( για νοστιμιά μετά τα αφαιρούμε ) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το λάχανο, λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα. Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρολίτσα. Για κάθε 250 γρ ρίχνουμε 2 κ.σ κορν φλάουρ, χυμό από ένα λεμόνι, ένα αυγό και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρεμούλα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι. Περιχύνουμε με την κρεμούλα τον λαχανοντολμά και κόβουμε αφού κρυώσει λίγο.

Λαχανοντολμάς σε φόρμα κέικ! Ιδανικό συνοδευτικό για μπουφέ

Λαχανοντολμάς σε φόρμα κέικ! Ιδανικό συνοδευτικό για μπουφέ

Λαχανοντολμάς σε φόρμα κέικ! Ιδανικό συνοδευτικό για μπουφέ

Η συνταγή είναι της Nikoleta Karageorgou

Close