Είναι αφράτη, είναι νόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση! Αυτή η σπανακοτυρόπιτα θα εντυπωσιάσει με τις μυρωδιές και τη γεύση της! Θα μπορούν να παίρνουν και τα παιδιά στο σχολείο!
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το πασπαλίζουμε με μία γεμάτη κουτάλια αλάτι. Αφήνουμε να σταθεί και να βγάλει τα υγρά του. Στύβουμε το σπανάκι να μαραθεί. Κόβουμε τα πράσα σε φετάκια,και το κρεμμύδι ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο, για 10 περίπου λεπτά.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το θρυμματισμένο τυρί, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.
Χαράζουμε το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει και λίγο αυτό. Βρέχουμε την πίτα με λίγο νερό.
Ψήνουμε για περίπου σαράντα λεπτά με μία ώρα λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα