Ένα πεντανόστιμο φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!! Γεμιστές μελιτζάνες και κολοκυθάκια πολύ νόστιμα, ζουμερά γεμάτα μυρωδιές!
Δειτε ακομα Μελιτζάνες με μπέικον τυρί και κρεμά γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ,4 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ:
300 γραμμάρια ανάμικτο κιμά(μοσχάρι,χοιρινό)
1 ξερό κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδο,
200 γραμμάρια πολτό ντομάτας,
2 ντομάτες,
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό,
αλάτι,πιπέρι,
6 κουταλιές της σούπας.ελαιόλαδο+ μισό φλυντζανάκι του καφέ!.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο τηγάνι της 6 κουταλιές λάδι και ψιλοκομμένο το κρεμμύδι,τις σκελίδες σκόρδο και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε το κιμά,αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό,και 50 γραμμάρια πολτό και τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και το αφήνουμε στο χαμηλό.να.δέσει.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΨΙΜΟ:
Κόβουμε τις άκρες,παίρνουμε ξυλάκι από σουβλάκι τις τρυπάμε και με το μαχαίρι τις κόβουμε γύρω γύρω.
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Η ίδια διαδικασία με τις μελιτζάνες.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ νερό,1 κουταλιά της σούπας αλάτι και βάζουμε μέσα τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ και τα ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ένα πιάτο βάρος πάνω τους και τα αφήνουμε.30 λεπτά.
Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και παίρνοντας τα τα γεμίζουμε στα ανοίγματα και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι ,το πολτό,γύρω γύρω τις ντομάτες κομμένες και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς!
Δειτε ακομα Μια διαφορετική μπατζίνα με σιμιγδάλι κολοκυθάκια και πιπεριές Φλωρίνης
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα