Μηλόπιτα με πατισερι μήλου!!!

???Μηλόπιτα με πατισερι μήλου ???

Βάση για μπισκότο
250γρ βούτυρο
100γρ άχνη
1/2 Κ.γ αλάτι
300γρ.μαλακό αλεύρι
1 βανίλια
1/2 Κ.γ κανέλα

Όλα μαζί στο μίξερ.Απλωνουμε σε ταψί 20 × 30 βουτηρωνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτά.

Δείτε επίσης Ανεπανάληπτη συνταγή για Σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και πορτοκάλι.

Κρέμα πατισερι
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
270γρ ζάχαρη
100 γραμμάρια κορν φλαουερ
6 κρόκους
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
100γρ.βουτηρο
6 μήλα (τα 3 βρασμένα και περασμένα στο μπλέντερ)τα άλλα κομμένα με κανέλλα και ζάχαρη για από πάνω
1/2κ.γ κανελα

Δείτε επίσης Σουηδικά γεμιστά(kanell bullar) τσουρέκια κανέλας !!!

Σε χαμηλή φωτιά 700γρ. Γάλα,βανιλια και την ζάχαρη όλη να πάρει λίγο βράση.
Σε ενα μπολακι 300γρ. Γάλα,κορν φλαουερ,τους κρόκους και χτυπάμε στο χέρι καλά. Το ενσωματώσουμε με το πρώτο μείγμα και ριχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος τα μήλα και την κανέλα.
Στρώνουμε στο μπισκότο και βάζουμε τα μήλα.ψηνουμε στους 200 στο γκριλ περίπου 15 λεπτά ίσα ίσα να ψηθούν τα μήλα ???????

Τρώγεται και ζεστή αλλά και κρυα με άχνη απ’το ψυγείο!!!

Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της υπέροχης κυρίας Αthena Kousta

Photo via Kathimerini

Close