Παστέλι με σουσάμι, φιστικιά Αιγίνης και μέλι από τα χεράκια σας εύκολο, γρήγορο και πολύ μα πολύ θρεπτικό γλύκισμα για σας και τα παιδιά σας. Ένα πεντανόστιμο παστέλι το οποίο μπορείτε να καταναλώσετε όλες τις ώρες της ημέρας, και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Φυσικά είναι ιδανικά για παιδιά, για κολατσιό ή για να τα παίρνουν μαζί τους στο σχολείο. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παστέλι, είναι υγιεινό και πολύ βιταμινούχο μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και με μόλις τρία υλικά. Φτιάξτε το και πείτε μας την γνώμη σας, εμείς πάντως το λατρέψαμε.
- φυστίκι Αιγίνης 1 κούπα
- σουσαμι 1/2 κούπα
- μελι 1/2 κούπα
Υλικά
Εκτέλεση:
Σε τηγάνι καβουρδίζω τα φιστικιά και το σουσάμι (όχι να καούν) και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε κατσαρόλα βράζω το μελί (5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει) σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν ρίχνω το σουσάμι και τα φιστικιά μέσα στο μελί και ανακατεύω μέχρι να γίνουν μια μάζα που να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Απλώνω το μείγμα σε λαδωμένη λαδόκολλα και τοποθετώντας μια άλλη λαδωμένη λαδόκολλα από πάνω στρώνω το μείγμα με ένα πλάστη. Κόβω σε κομμάτια πριν κρυώσει εντελώς. Αν θέλετε κόβετε τα φιστικιά σε μικρά κομμάτια στο μουλτι, εγώ τα ήθελα ολόκληρα. Αν δεν θέλουμε ξηρούς καρπούς βάζουμε μιάμιση κούπα σουσάμι μόνο.
Τις αναλογίες τις είδα από: Κρήτη γαστρονομικός περίπλους.
Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook F for Food
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες