Πεντανόστιμα πατατοπιτάκια για το σχολικό κολατσιό!

Τα παιδιά θα τα ζητάνε συνέχεια! Είναι πού νόστιμα και μαλακά και αποτελούν το ιδανικό κολατσιό για το σχολείο! Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε τα ΠΑΤΑΤΟπιτάκια;;;;

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
1μιση κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αυγά

Δειτε ακομα Ιδιαίτερα Ινδικά πιτάκια (Samosa)

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
5 καθαρισμένες πατάτες
1 κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι μουστάρδα
2 κσ ρίγανη
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό και λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρό γάλα ρίχνετε τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά, τα ανακατεύετε και ρίχνετε το αλάτι το λάδι και τα αυγά. Αφού τα ανακατέψετε καλά με το αναδευτήρι ρίχνετε το αλεύρι. Συνεχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια. Βάζετε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώστε το καλά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1μιση ώρα περίπου. Σκεπάστε το μπωλ με αλουμινόχαρτο και απο πάνω πετσέτα γιατί θα φουσκώσει πολύ!
ΓΕΜΙΣΗ
Βράστε τις πατάτες καθαρισμένες σε αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα και το κρεμμύδι. Αφότου βράσουν λιώστε με το πιρούνι τις πατάτες και το κρεμμύδι. Βάλτε τη μουστάρδα τη ρίγανη το κεφαλοτύρι. Μπορείτε να δοκιμάσετε αν χρειάζεται κάποιο υλικό παραπάνω.
Ανοίγεται σε πιτάκια το ζυμάρι και γεμίζετε. Αλοίφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η ζύμη βγαίνει πάντα πετυχημένη είναι αρκετή σε ποσότητα οπότε μπορείτε να κάνετε και τυροπιτάκια, κασεροπιτάκια, λουκανοπιτάκια κλπ

Πεντανόστιμα πατατοπιτάκια για το σχολικό κολατσιό!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Η συνταγή είναι της Maria Sirlopi

Δειτε ακομα Τυροπιτάκια κουρού για το καλύτερο κολατσιό στο σχολείο!

Πατήστε εδώ και ελάτε στην πιο όμορφη παρέα με συνταγές για παιδιά και όχι μόνο


Close