Μηλοπιτάκια της Γκόλφως

Μηλοπιτάκια της Γκόλφως :Μηλόπιτες με γέμιση τυρί κρέμα και κανέλα ή ότι άλλο τραβάει β όρεξη σας! Είναι τέλειες για κολατσιό και για τις μικρές λιγούρες! Μπορούμε να τα κάνουμε και νηστίσιμα με φυτικό γάλα! Δοκιμάστε τα!

Εκτέλεση για Μηλοπιτάκια της Γκόλφως

Ανακατεύετε όλα τα υλικά με την σειρά με τελευταίο το αλεύρι και χτυπήστε τη 5 λεπτά.
Σκεπάζετε και αφήνετε την ζύμη για μίση ώρα.
Μέτα βάζετε το βούτυρο και τραβάτε σαν να ξαίνετε την ζύμη να ενσωματωθεί σχεδον και μετά χτυπήστε την ζύμη στον πάγκο αρκετές φόρες .

Δείτε ακόμη Μπισκοτένια μηλοπιτάκια μπουκιά και συχώριο

Αφήνετε ξανά σκεπασμένη σε ζέστη μέχρι να φουσκώσει καλά.
Βγάζετε την ζύμη ανοίγετε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό ορθογώνιο βουτυρώνετε και βάζετε την γέμιση μήλου κανέλα ρολαρετε και μετά κόβετε σε ρολακια τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα αφήνεται 15 λεπτά σε ζεστό μέρος. Τα περνάτε με χτυπημένο κρόκο και τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν αν θέλετε ρίξτε άχνη η γλάσο βανίλιας.

Για την γέμιση
Σήμερα έκανα 1 κούπα κρεμά, με σιμιγδάλι γάλα βανίλια και 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτό μήλου .

Μηλοπιτάκια της Γκόλφως

Η συνταγή είναι της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ

Close