Τέλειος τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο!!

Τέλειος τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο.Σαν σφολιάτα έγινε! Νομίζω τα πήγα πολύ καλά!

Συνταγη:
Βήμα 1: σιροπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
Μισό λεμόνι
Στο τέλος βανιλια.
Βήμα 2:
Λιώνουμε 250 γρ βουτηρο σε κατσαρολακι και στο τέλος προσθέτουμε 1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο.
Βήμα 3 ζυμη:
2 αυγά
1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
75γρ βουτηρο λιωμενο
1 φακελο μπεικιν
1 Κουταλια σουπας λεμονι
1 κουταλια σουπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Και 4 1/2 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι .
Θα χρειαστούμε κάνα κιλό νισεστε για να ρίχνουμε όταν ανοίγουμε τα φύλλα.
Φυστικι αψητο αλεσμενο γύρω στα 300-350γρ

Δείτε επίσης: Μπισκότα Τσιζκεικ με μαρμελάδα για όλες τις ώρες..

Εκτέλεση
Η ζύμη χωρίζεται σε 4 κομμάτια που φτιάχνουμε 4 φύλλα μεγάλα. Διπλωνουμε φάκελο ρίχνοντας νισεστε αναμεσα και ξανανοιγουμε. Ριχνουμε φυστικι και διπλώνουμε σε μπαστούνια όπως στις φώτο. Κάθε φύλλο βγάζει δύο μακρόστενα μπαστούνια. Κόβουμε σε μεριδουλες με ποτήρι η κουπα. Βάζουμε σε ταψι ρίχνουμε το βουτηρο με το λάδι από το βήμα 2 και ψήνουμε στους 175 μέχρι να κοκκινησουν. Σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι . Εγω εβγαλα δυο ταψια. Αρα μοιραστε και το βουτηρο και στα δυο.Στις φώτο θα δείτε διαδικασία.

Τέλειος τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο!! Τέλειος τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο!! Τέλειος τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο!!

Η συνταγή είναι από την υπέροχη ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. της καταπληκτικής κυρίας ειρηνη καρελλακη

Close