Συνταγή για τον Παραδοσιακό Τούρκικο Μπακλαβά με χειροποίητο φύλλο και οδηγίες βήμα βήμα με φωτογραφίες για το σχέδιο. Ιδανικό γλυκό για μπουφέ
Τέλειος Τούρκικος μπακλαβάς με χειροποίητο φύλλο. Είναι η παροδιασή συνταγή που φτιάχνουν στην Τουρκία .
Συνταγη: Βήμα 1: σιροπι: 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό νερό Μισό λεμόνι Στο τέλος βανιλια. Βραζουμε για 10 λεπτα ολα τα υλικα μαζι Βήμα 2: Λιώνουμε 250 γρ βουτηρο σε κατσαρολακι και στο τέλος προσθέτουμε 1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο. Βήμα 3 ζυμη: 2 αυγά 1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού γιαούρτι 75γρ βουτηρο λιωμενο 1 φακελο μπεικιν 1 Κουταλια σουπας λεμονι 1 κουταλια σουπας ξύδι Λίγο αλάτι Και 4 1/2 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι . Θα χρειαστούμε κάνα κιλό νισεστε για να ρίχνουμε όταν ανοίγουμε τα φύλλα. Φυστικι αψητο αλεσμενο γύρω στα 300-350γρ
Δείτε επίσης: Μπισκότα Τσιζκεικ με μαρμελάδα για όλες τις ώρες..
Εκτέλεση Η ζύμη χωρίζεται σε 4 κομμάτια που φτιάχνουμε 4 φύλλα μεγάλα. Διπλωνουμε φάκελο ρίχνοντας νισεστε αναμεσα και ξανανοιγουμε. Ριχνουμε φυστικι και διπλώνουμε σε μπαστούνια όπως στις φώτο. Κάθε φύλλο βγάζει δύο μακρόστενα μπαστούνια. Κόβουμε σε μεριδουλες με ποτήρι η κουπα. Βάζουμε σε ταψι ρίχνουμε το βουτηρο με το λάδι από το βήμα 2 και ψήνουμε στους 175 μέχρι να κοκκινησουν. Σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι . Εγω εβγαλα δυο ταψια. Αρα μοιραστε και το βουτηρο και στα δυο.Στις φώτο θα δείτε διαδικασία.

Η συνταγή είναι της καταπληκτικής κυρίας ειρηνη καρελλακη