Σήμερα έχουμε μπιφτέκια αφράτα και πεντανόστιμα με πατάτες κολοκυθάκια ντοματίνια και σκορδάκι.
- κιμάς 600 γραμμάρια ανάμεικτο
- κρεμμυδι 2 τριμμένα
- φρυγανιά 3-4 κουταλιές τριμμένη
- ψωμί 3 φέτες
- μουσταρδα 1 κουταλιά
- αυγα 1
- τυρί 1 χούφτα τριμμένο
- δυοσμος 4 κλωναράκια ψιλοκομμένο
- ξύδι 1 κουταλιά
- αλατι
- πιπέρι
- κύμινο
- ρίγανη
Υλικά
- πατατες
- κολοκυθάκια
- σκορδο 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ντοματίνια
- αλατι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιολαδο
Υπόλοιπα υλικά
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τον κιμά. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε όλα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πετάμε μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και 5-6 σκελίδες σκόρδο αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε από πάνω ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ενδιάμεσα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ανεβάζουμε τις πατατούλες προς τα πάνω για να ροδοκοκκινίσουν και αυτές ρίχνουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται και συνεχίζουμε έως ότου ροδοκοκκινίσει και ψηθεί καλά. Πραγματικά έγιναν αφρός, πεντανόστιμα, φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα