Τυρόπιτα από χειροποίητη ζύμη γιαουρτιού και πικάντικη μυζήθρα

Φανταστική τυρόπιτα με σπιτική, βουτυράτη ζύμη γιαουρτιού! Μία συνταγή για τυροπιτά με τέλεια, αφράτη ζύμη από γιαούρτι, μοναδικό άρωμα βουτύρου και μια πολύ γευστική γέμιση από φέτα και πικάντικη μυζήθρα.

    Για τη γέμιση 

  • φέτα 400 γραμμάρια
  • αυγα 1
  • μυζήθρα 4 κουταλιές της σούπας ξερή πικάντικη

Είναι ιδανική σαν ορεκτικό για το γιορτινό αλλά και το Κυριακάτικο τραπέζι σας ή ακόμα και σαν καθημερινό σνακ για όλες τις ώρες της μέρας . Φτιάξτε την και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση άλλα και την μοναδική της εμφάνιση.

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη έβαλα 1 φακελάκι μαγιά ξερή, 1 κουτάλι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι και ένα ποτηράκι του κρασιού χλιαρό νερό, τα ανακάτεψα και τα άφησα 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά πρόσθεσα ένα αυγό και ένα ασπράδι (τον κρόκο τον φύλαξα για επάλειψη στο τέλος) 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου ομογενοποίησα μαζί με τη μαγιά σε άλλο μπολ, κοσκίνισα 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακάτεψα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μετά έβαλα 200 γραμμάρια Βιτάμ παγωμένο το οποίο το βούταγα στο αλεύρι και το έτριβα στον τρίφτη. Ενσωμάτωσα τα δύο μείγματα και το έκανα ζύμη. Λάδωσα ένα μπολ και έβαλα τη ζύμη μέσα και τη σκέπασα σε ζεστό μέρος. Μία ώρα μετά άνοιξα 2 φύλλα τα τύλιξα κρουασανάκια τα έβαλα σε φόρμα λαδωμένη του κέικ αυτή που έχει και τρύπα στο μέσο έφτιαξα τριανταφυλλάκια έριξα και λίγο νεράκι στον κρόκο και τα πέρασα με το πινέλο έψησα στους 170 για 40 με 45 λεπτά θα το δείτε ανάλογα με τον φούρνο σας. Για τη γέμιση έβαλα 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη, 1 αυγό και τέσσερις κουταλιές της σούπας μυζήθρα ξερή πικάντικη είναι φανταστικό φίλοι μου.

Τυρόπιτα από χειροποίητη ζύμη γιαουρτιού και πικάντικη μυζήθρα

Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ

Close