Aυτή η κατηγορία αντιβιοτικών προκαλεί σοβαρή νευρική βλάβη και δια βίου αναπηρία!

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί το κοινό ότι πολλά δημοφιλή αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικά σοβαρές και δυνητικά μόνιμες βλάβες στα νεύρα. Γνωστά ως φθοριοκινολόνες, αυτά τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών. Είναι συνήθως συνταγογραφημένα για αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το 2011, περισσότεροι από 23 εκατομμύρια ασθενείς έλαβαν ένα από αυτά τα φάρμακα.

Στις φθοριοκινολόνες περιλαμβάνονται:

 • Η σιπροφλοξασίνη (Cipro)
 • Η γεμιφλοξακίνη (Factive)
 • Η λεβοφλοξασίνη (Levaquin)
 • Η μοξιφλοξασίνη (Avelox)
 • Η νορφλοξασίνη (Noroxin)
 • Η οφλοξασίνη (FLOXIN)

Δείτε ακόμη: Πως να πείτε αντίο στο πόνο στη μέση και στον αυχένα χωρίς φάρμακα

Aυτή η κατηγορία αντιβιοτικών προκαλεί σοβαρή νευρική βλάβη και δια βίου αναπηρία!

Η ανακοίνωση για την ασφάλεια, της Αμερικανική Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει: “Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ζητήσει την ενημέρωση των ετικετών αυτών των φαρμάκων και των οδηγών των φαρμακευτικών αγωγών για όλες τις φθοριοκινολόνες , και τα αντιβακτηριακά φάρμακα ώστε να περιγράφουν καλύτερα την σοβαρή παρενέργεια της περιφερικής νευροπάθειας. Αυτή η σοβαρή βλάβη των νεύρων ενδεχομένως να είναι επακόλουθο των φθοριοκινολόνων, και μπορεί να προκύψει σύντομα μετά τη λήψη αυτών των φαρμάκων και η βλάβη αυτή να είναι μόνιμη. ”

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί το κοινό ότι πολλά δημοφιλή αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικά σοβαρές και δυνητικά μόνιμες βλάβες στα νεύρα

Περιφερική νευροπάθεια

Αυτή η κατηγορία αντιβιοτικών λειτουργεί, σκοτώνοντας ή σταματώντας την ανάπτυξη των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται καλό, οι γιατροί λένε τώρα ότι οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη , λαμβάνοντας υπόψη τις εκθέσεις της περιφερικής νευροπάθειας σε συνδυασμό με τη λήψη αυτής της φαρμακευτικής αγωγής.

Η περιφερική νευροπάθεια εμφανίζεται όταν τα νεύρα που στέλνουν πληροφορίες προς και από τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και το υπόλοιπο του σώματος καταστρέφονται. Η ζημιά που γίνεται διακόπτει τη σύνδεση. Ένα άτομο με περιφερική νευροπάθεια μπορεί να εμφανίσει μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, αίσθημα καούρας ή έντονο πόνο στα χέρια και στα πόδια. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για μακροχρόνια βλάβη των νεύρων σε ασθενείς που έλαβαν αυτό το φάρμακο, η οποία οδήγησε σε αναπηρία.

Δείτε ακόμη: Ποιος ο λόγος που μπορεί να πονάνε τα πόδια σας; Όλες οι αιτίες!

Aυτή η κατηγορία αντιβιοτικών προκαλεί σοβαρή νευρική βλάβη και δια βίου αναπηρία!

Οι φθοριοκινολόνες έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου. Είναι κινολόνες με μόρια φθορίου που επισυνάπτονται. Η ικανότητά τους να διεισδύουν στους ευαίσθητους ιστούς είναι αυτό που τους επιτρέπει να διεισδύσουν στον εγκέφαλο και να προκαλέσουν βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το 2010, η λεβοφλοξασίνη (Levaquin) ήταν το νούμερο 1 αντιβιοτικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι το 2011, υπήρχαν πάνω από 2.000 αγωγές από ασθενείς που είχαν υποστεί σοβαρές παρενέργειες μετά τη λήψη αυτού του αντιβιοτικού.

Δείτε ακόμη: Σπιτική συνταγή για να απαλλαγείτε από το πονοκεφάλο μια για πάντα!

Συμπτώματα και Παρενέργειες

Τα συμπτώματα των φθοριοκινολονών συνήθως αρχίζουν γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη λήψη τους. Εάν παίρνετε ένα από αυτά τα αντιβιοτικά και αρχίσετε να βιώνετε συμπτώματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας αμέσως. Η βλάβη μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή ακόμη και να γίνει μόνιμη. Τα επικίνδυνα συμπτώματα και οι παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν από τις φθοριοκινολόνες περιλαμβάνουν:

 • Μούδιασμα
 • Αδυναμία
 • Καούρα
 • Πόνοι
 • Βλάβη στο τένοντα και ρήξη
 • Πόνοι στους μυς και στις αρθρώσεις
 • Σύγχυση
 • Ψευδαισθήσεις

Φυσικές θεραπείες

Οι φθοριοκινολόνες πιο συχνά συνταγογραφούναι για τη θεραπεία των κολπικών λοιμώξεων και λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα, φυσικά , και χωρίς να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο από τη λήψη φθοριοκινολονών.

Για την ιγμορίτιδα, μπορείτε να πίνετε άφθονο νερό, ζωμό και ζεστό τσάι. Αυτά τα υγρά μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της  βλέννας και στην ανακούφιση των ερεθισμένων ιγμόρειων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πικάντικα μπαχαρικά, όπως πιπέρι καγιέν ή χρένο. Ανακατέψτε τα με μηλόξυδο και χυμό λεμονιού προκειμένου να φτιάξετε μια φυσική θεραπεία που θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση σας από τη βλέννα.

Για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης, πιείτε άφθονο νερό και καταναλώστε προβιοτικά για να βοηθήσετε να απελευθερώσει το σώμα σας τα βακτήρια. Προβιοτικά περιλαμβάνουν το κεφίρ,το γιαούρτι, το λάχανο τουρσί και κομπούχα. Η κατανάλωσ χυμού κράνμπερι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους των φθοριοκινολόνων:

 

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close