Το καταπληκτικό γράμμα μιας μαμάς προς την έφηβη κόρη της

Υπάρχουν 2 κατηγορίες γονιών. Αυτοί που προστατεύουν μια ζωή τα παιδιά τους , καθώς δεν θέλουν να τα τρομάξουν με τις δυσκολίες που έχει η ζωή απέξω και οι γονείς που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά σαν ενήλικες, δείχνοντάς τους με αυτό το τρόπο τη έχουν να αντιμετωπίσουν μετά από αυτούς.

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία γονιών τότε αυτό το εκπληκτικό γράμμα αυτής της μητέρας προς την έφηβη κόρη της θα έχει πολλά να σας πει..Το γράμμα λοιπόν ξεκινάει κάπως έτσι

 • Σε τρία χρόνια από τώρα , θα μπορώ να σε διώξω από το σπίτι

Ακούγεται κάπως τρομακτικό έτσι δεν είναι;Αλλά όταν πας 18 χρονών θα έχεις 2 πιθανούς δρόμους να διαλέξεις: Μπορείς να πας στο πανεπιστήμιο, και εγώ θα είμαι δίπλα σου θα σε στηρίξω όσο μπορώ μέχρι να τελειώσεις και να βρείς μια δουλειά ή μπορείς να διαλέξεις οτι δεν θέλεις να πας και εκεί  δεν θα σε καταδικάσω για αυτό, αλλά τότε θα πρέπει να φροντίσεις μόνη σου τον εαυτό σου.Δεν θα μπορώ να στηρίξω μια κοπέλα 18 χρονών που αποφάσισε οτι η εκπαίδευση δεν είναι γι αυτή, επειδή δεν πιστεύω οτι αυτή η απόφαση είναι σωστή.Έχεις 3 χρόνια για να αποφασίσεις.

Έχουμε ήδη σκεφτεί το τι θα κάνουμε τ δωμάτιο σου.Θα γίνει η κρεβατοκάμαρα του μπαμπά σου και δικιά μου.

Δείτε ακόμη:Η μαμαδίστικη στιγμή που πρέπει πάντα να θυμάμαι

 • Είσαι όμορφη είσαι υπέροχη, είσαι έξυπνη!

Είσαι πολύ καλύτερη από εμένα.Είσαι πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος. Σε γνωρίζω τώρα εδώ και 15 χρόνια και πιστεύω οτι είσαι οτι καλύτερο υπάρχει και σίγουρα δεν σε είχα φανταστεί ούτε και στα πιο τρελά μου όνειρα.Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι δικό του πρόβλημα.(να πούμε και την αλήθεια είναι και του πατέρα σου πρόβλημα σε κάποιο βαθμό.)

Δεν θα μπορώ να στηρίξω μια κοπέλα 18 χρονών που αποφάσισε οτι η εκπαίδευση δεν είναι γι αυτή, επειδή δεν πιστεύω οτι αυτή η απόφαση είναι σωστή.Έχεις 3 χρόνια για να αποφασίσεις.

 • Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση.

Ίσως εντελώς διαφορετική από εμένα.Έχεις την δική σου προσωπικότητα, το οτι αγαπάω εγώ κάτι δεν σημαίνει οτι πρέπει να το αγαπάς και εσύ αυτό. Έχεις το δικαίωμα να ανατρέψεις την εξουσία μου και όχι να μοιραστείς τις ίδιες αξίες με εμένα. Αλλά υπάρχει μια διαφοροποίηση εδώ αν θες να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο τότε πρέπει να είσαι υπεύθυνη και για τις δικές σου επιλογές και τα λάθη σου.

 • Είσαι ελεύθερος άνθρωπος και δεν έχω καμιά προσδοκία από εσένα.

Μπορείς να επιλέξεις να γίνεις οτι θές, νοικοκυρά, μαγείρισσα, να δουλεύεις σε ένα σουπερμαρκετ, να γίνεις διευθύντρια πωλήσεων ή οτιδήποτε άλλο έχεις σκεφτεί αλλά πάντα να θυμάσαι οτι κάθε επιλογή σου έχει και τις επιπτώσεις της.

 • Δεν μου χρωστάς τίποτα

Καθώς σε μεγάλωνα δεν σκέφτηκα ποτέ οτι πρέπει να μου το ξεπληρώσεις αυτό.Ούτε περιμένω να μου το ξεπληρώσεις ενώ θα είμαι γριά, το οτι σε μεγάλωσα δεν σημαίνει οτι περιμένω κάτι από σένα αργότερα.Πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό που πραγματικά θες και θα σε κάνει ευτυχισμένη.Είναι δική σου η ζωή και οι επιλογές είναι δικές σου, δεν χρωστάς σε κανένα τίποτα…

 • Πάντα θα έχεις ένα σπίτι

Αν κάποτε κάτι πάει στραβά να ξέρεις οτι πάντα πίσω θα σε περιμένει μια αγκαλιά, η αγκαλιά της μάνας…Σε κάθε χαρά σου ή θλίψη σου εγώ θα είμαι εκεί αν με θές εσύ φυσικά γιατί δεν πρόκειται να είμαι εκεί απρόσκλητη αν δεν με χρειάζεσαι.

Δείτε ακόμη: Μαμαδίστικές συμβουλές για το παιδί σου που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα

 • Εγώ έχω τη δική μου ζωή

Δεν έχω την υποχρέωση με το που το ζητήσεις να έρθω να σε βοηθήσω. Δεν είμαι αναγκασμένη να θυσιάσω την άνεση μου για εσένα.Μπορώ…. αλλά δεν είμαι υποχρεωμένη να το κάνω..

 • Εσύ έχεις τη δική σου ζωή

Το ποιον θέλεις να παντρευτείς αν θές να κάνεις παιδιά, ποιός σου αρέσει ή όχι ή ακόμη και τι θες να ψηφίσεις είναι δική σου δουλειά.Οι απόψεις μου , τα λάθη μου , τα θέλω μου δεν πρέπει να έχουν καθοριστική επίδραση σε εσένα.Θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου και η συνείδηση σου και όταν το κάνεις δεν θα με χάσεις και δεν θα πάψεις να είσαι κόρη μου.

 • Κανείς δεν έχει σκοπό να σε βλάψει.

Δεν είναι εύκολο αυτό να το καταλάβεις τώρα,αλλά είναι αλήθεια.Όλοι σκέφτονται τον εαυτό τους.Και εγώ το κάνω δεν κρύβομαι.Όλοι στον έξω κόσμο συμπεριφέρονται με ένα τρόπο που πιστεύουν για αυτούς οτι είναι σωστός.Κανείς δεν βάζει σκοπό στη ζωή του να σου κάνει εσένα την ζωή σου χειρότερη.Όλοι κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για αυτούς και τίποτα παραπάνω.Και γιαυτό πολλές φορές ο δικός σου δρόμος ζωής δεν θα ταιριάζει με πολλούς άλλων ανθρώπων…

 • Η ζωή δεν είναι καθόλου δίκαιη.

Δεν υπάρχει κανένας εγγυημένος τρόπος για να σου δείξει την επιτυχία ή την αποτυχία.Δεν ελέγχουμε εμείς αυτό το κόσμο.Μπορείς να τα κάνεις όλα σωστά αλλά και πάλι μπορεί να καταλήξεις σε μια μίζερη ζωή.Από την άλλη μπορεί να τα κάνεις όλα λάθος και να καταλήξεις να έχεις μια τέλεια, υπέροχη ζωή.Για το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχείς είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.Μην του πείς ποτέ ψέματα.Μάθε να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου.Προσπάθησε να κατανοήσεις έτσι όπως πρέπει τις ανάγκες και τα συναισθήματα σου.Και πάντα να σκέφτεσαι τι είναι καλύτερο για εσένα…

 • Αυτό που είναι καλό για εσένα πάντα μπορεί να είναι κακό για κάποιον άλλο.

Όταν θα κερδίζεις εσύ μια ευκαιρία κάποιος άλλος θα την χάνει.Όταν θα πας σε κάποιο ραντεβού οι πιθανότητες είναι να γίνεις ή να μην γίνεις η πρώτη αγάπη για κάποιον άλλον.Ακόμη και αν πας στο θέατρο και κλείσεις μια θέση τότε ίσως πάλι έχεις πάρει τη θέση από κάποιον άλλο που την ήθελε.Αλλά έτσι είναι η ζωή οι ευκαιρίες οι δικές σου μπορεί να είναι κακές για κάποιον άλλο και το αντίστροφο… Έτσι είναι η ζωή.

 • Ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς 100% είναι ο εαυτός σου.

Όχι δεν είμαι εγώ…Εσύ είσαι αυτός ο άνθρωπος….Εσύ μπορεί να έχεις πράγματα μέσα στο κεφάλι σου κρυμμένα που ποτέ δεν πρόκειται να τα βγάλεις έξω..Αυτά δεν μπορώ να τα γνωρίζω εγώ… μόνο εσύ..Μόνο εσύ τα γνωρίζεις όλα για τον εαυτό σου και γνωρίζεις για το τι είσαι ικανή να κάνεις.

 • Ποτέ μην μεταφέρεις τις ευθύνες σου σε άλλους

Όταν θα πας 18 θα είσαι η μόνη υπεύθυνη για τον εαυτό σου.Μπορείς ακόμη και να γεννήσεις το δικό σου παιδί αν πιστεύεις οτι μπορείς να το μεγαλώσεις μόνη σου.Βρες μια δουλειά που είναι πάνω από τα όρια σου αν πιστεύεις οτι μπορείς να τα καταφέρεις.Πήγαινε και ζήσεις σε άλλη χώρα αν πιστεύεις οτι μπορείς να ζήσεις αλλού μακρυά από εδώ. Κάντο μόνη σου!  Αν είσαι τυχερή μπορείς να βρείς ανθρώπους πρόθυμους να σε βοηθήσουν,τότε θα σου είναι πιο εύκολο.Αλλά κανείς δεν έχει την υποχρέωση να σε βοηθήσει να το θυμάσαι αυτό.

Δείτε ακόμη:20 τρελά πράγματα που έχουν κάνει οι μαμάδες από την έλλειψη ύπνου

 • Να είσαι προετοιμασμένη.

Κάθε τι που κάνεις σε αυτή τη ζωή έχει μια συνέπεια.Και το πιο πιθανό είναι να μην προβλέψεις τις συνέπειες.Ωστόσο αν σκέφτεσαι και είσαι προσεκτική σε οτι κάνεις είναι πιθανότερο οι επιλογές σου να είναι πιο σωστές.

 • Δεν χρειάζεται να ακούς αυτά που λέω.

Σου έχω δώσει 14 λόγους, οι οποίοι πιστεύω οτι θα σε βοηθήσουν να είναι η ζωή σου καλύτερη από τη δική μου.Αλλά όπως είπα πιο πάνω εσύ δεν είσαι εγώ.Μην συγκρίνεις τη ζωή σου με τη δική μου με κανένα τρόπο.Πάντα ήθελα το άτομο που θα φέρω στο κόσμο να έχει τη δική του ζωή.Οπότε πήγαινε και ζήσε την. Αλλά μην γυρίσεις κάποτε και μου παραπονεθείς για την ζωή που διάλεξες.Και επίσης να μην έχεις ποτέ κλειστό το κινητό σου γιατί αυτό με κάνει να ανησυχώ!

Αυτό το γράμμα δεν είναι ένα απλό γράμμα. Έχει κάτι να πεί σε όλους εμάς του γονείς… Ο κάθε άνθρωπος είναι κύριος του εαυτού του και είναι ξεχωριστός.Οι επιλογές και τα λάθη μας ανήκουν..

Πηγή: brightside.me
Close