Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17

Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα- Κριθαρότο με τοματίνια, ελιές και κάπαρη

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: mamakas.blogspot.gr

Υλικά:

1 πακέτο κριθαράκι
1 κούπα ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας, στραγγισμένες
1 κούπα κάπαρη, αποξηραμένη
1 κσ ρίγανη
1 κονσέρβα ντοματίνια Σαντορίνης, χωρισμένα στο χυμό τους και τις ντομάτες
2 κγ αλάτι
1 κγ μπούκοβο (νιφάδες τσίλι)
1 κγ αποξηραμένο μαϊντανό
½ κούπα ελαιόλαδο
1 λίτροβραστό νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
1 κούπα γευστικό τριμμένο τυρί, όπως η Ελληνική κεφαλογραβιέρα ή Ιταλική παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) και σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε ¼ της κούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε έντονα για 5 λεπτά.

Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι το κρασί να εξατμιστεί.

Ξεκινήστε να ρίχνετε στα ζυμαρικά το ζεστό νερό εναλλάξ με το χυμό από την κονσέρβα της ντομάτας.

Προσθέστε τη ρίγανη

Ανακατεύετε κάθε φορά που προσθέτετε νερό ή χυμό ντομάτας ώστε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Περίπου στα μισά της διαδικασίας, προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους. (Μπορείτε να σοτάρετε τα ντοματίνια σε ξεχωριστό τηγάνι για ένα ή δύο λεπτά με λίγο ελαιόλαδο. Αν το κάνετε, μπορείτε να προσθέσετε τα σοταρισμένα ντοματίνια στο τέλος για να δώσετε στο πιάτο πιο κομψή εμφάνιση).

Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη (κρατήστε λίγη για το γαρνίρισμα του πιάτου), το τυρί, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το κριθαρότο σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με τις υπόλοιπες ελιές, κάπαρη, μερικά φύλλα κάπαρης και πασπαλίστε με ελαιόλαδο.

Τρίτη- Μπιφτέκια φούρνου με πουρέ πατάτας και κολοκυθιού

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: gastronomos.gr

Υλικά

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (προτιμότερο από ελιά)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
τα φύλλα από ½ μάτσο μαιντανό, ψικοκομμένα
2 κοφτές κουτ. σούπας αλάτι
1/2 κουτ. σούπας πιπέρι φρσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
1 κιλό μικρά τρυφερά κολοκύθια
2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες
1-2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη)
300 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και λίγο από το ελαιόλαδο για το πλάσιμο. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να «λιώσουν» τα μικρά κομμάτια του λίπους του κιμά. Αν δούμε ότι κολλάει στα χέρια μας το μείγμα προσθέτουμε λίγο λάδι ή λίγο νερό. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και λαδώνουμε τη λαδόκολλα ελαφρώς με ένα πινέλο.

Πλάθουμε μεγάλα πλακέ μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν και στο εσωτερικό τους, χωρίς να στεγνώσουν. Αν τα μπιφτέκια δεν χωράνε σε μία στρώση, τα βάζουμε σε δύο ταψιά και τα ψήνουμε στον αέρα, για να γλιτώσουμε χρόνο.

Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα κολοκύθια και τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, για να δούμε αν μαλάκωσαν. Τα κολοκύθια θα βράσουν πιο γρήγορα. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε όλα μαζί (κολοκύθια+πατάτες) από το μύλο του πουρέ ή τα λιώνουμε καλά με το πρες πουρέ ή με το πιρούνι, προσθέτοντας όσο από το ελαιόλαδο θέλουμε, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Οι πατάτες θα δώσουν μία κάποια συνοχή στον πουρέ. Σερβίρουμε τα ζεστά μπιφτέκια με τον πουρέ και, αν θέλουμε, με μια απλή ντοματοσαλάτα.

Τετάρτη- Μπριάμ με καλοκαιρινά μυρωδικά!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: boro.gr

Υλικά συνταγής
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Πέμπτη- Καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπίρα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17      Συνταγή από: argiro.gr

Υλικά Συνταγής

1 χωριάτικη κότα γύρω στα 1.800 γραμμ. κομμένη σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
άσπρο ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε πλασoτέ κατσαρόλα ροδίζουμε λίγες λίγες (για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας, κι όσες ροδίσουν, τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τ’ αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄, ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπίρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.

Δείτε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπας στη μέση τα μακαρόνια πριν τα βράσεις!

Παρασκευή- φακές με λουκάνικο και πορτοκάλι

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: pandespani.com 

Υλικά (για 5-6 άτομα)

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνη
500 γραμ. λουκάνικο με πορτοκάλι Φάρμας Μπράλου κομμένο σε ροδέλες
2 φλ. φακές μικρές ή μεσαίες καθαρισμένες (της συνταγής στις φωτό είναι επίσης Φάρμας Μπράλου)
150 ml κόκκινο κρασί
750 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
3 μεσαία πορτοκάλια και 3 σαγκουίνια
αλάτι, πιπέρι
1/2 -1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
έξτρα ελαιόλαδο ωμό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Κάνετε τις φακές: Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το λουκάνικο. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά, να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί. Αποσύρετε και κρατάτε το λουκάνικο χωριστά. Αδειάζετε το λίπος αν υπάρχει.
Σημείωση: Αν το λουκάνικο είναι πολύ λιπαρό μπορείτε να παραλείψετε το ελαιόλαδο. Το συγκεκριμένο της συνταγής είχε ελάχιστο λίπος που αναλώθηκε στο τσιγάρισμα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά να μαραθεί. Βάζετε το σκόρδο, τη δάφνη και τις φακές και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 (3-4 λεπτά). Ρίχνετε το ζωμό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας ένα ελάχιστο άνοιγμα και μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας κατά καιρούς, μέχρι που οι φακές να είναι έτοιμες. Θα πρέπει να έχουν λίγο ζουμί στη βάση τους αλλά όχι εμφανές όπως φαίνονται στην κατσαρόλα. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά και πετάτε τη δάφνη.
Σημείωση: Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό αν στη διάρκεια του μαγειρέματος τα υγρά σωθούν.

Ετοιμάζετε τα πορτοκάλια: Στύψτε τα 2 πορτοκάλια (1 κανονικό και 1 σαγκουίνι). Καθαρίστε τα υπόλοιπα 4 αφαιρώντας και το άσπρο περίβλημα. Κόψτε τα δυο πορτοκάλια σε λεπτές φέτες και τα άλλα δυο σε κομματάκια 2 εκατ. περίπου.

Ολοκλήρωση: Κρατήστε μερικά κομματάκια πορτοκαλιού για το σερβίρισμα. Προσθέστε στις φακές το λουκάνικο, τον χυμό των δύο πορτοκαλιών, το μπαλσάμικο (αν το χρησιμοποιήσετε), τον μαϊντανό, τα υπόλοιπα κομμάτια πορτοκαλιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ευγενικά. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι-πιπέρι, αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα: Οι φακές με λουκάνικο και πορτοκάλι τρώγονται ζεστές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέστε σε κάθε πιάτο 2 φέτες πορτοκαλιού, 2-3 κομματάκια πορτοκάλι και 1 λεπτή γραμμή ωμού ελαιόλαδου.

Δείτε ακόμη: Μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο: Η πιο γευστική που έχετε δοκιμάσει

Σάββατο-Σαρδέλες πλακί στο φούρνο !!

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: mageirikikaisintages.blogspot.gr

Υλικά για (4 άτομα)

½ κ. σαρδέλες
3 – 4 ντομάτες μέτριες
3 κρεμμύδια μέτρια
Φρέσκο δυόσμο
Ρίγανη ξερή & φρέσκια
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σαλάτα
χόρτα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Aφαιρουμε απο την σαρδέλες το κεφάλι,τα εντόσθια ,και το κόκαλο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Επίσης κόβουμε και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από πάνω στρώνουμε φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, φύλλα δυόσμου ολόκληρα και από πάνω τις σαρδέλες. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.
Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, ανά 3 λεπτά πρέπει να βρέχουμε τις σαρδέλες με τα ζουμάκια από το ταψί για να μην ξεραθούν.

Κυριακή- Κανελόνια με ζαμπόν και τυρί σε άσπρη σάλτσα

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17  Συνταγή από: miam.gr

Υλικά

1 κουτί κανελόνια
8 φέτες ζαμπόν
1 κούπα μοτσαρέλα
1 κούπα ανθότυρο
1 αυγό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
2 κούπες κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανάμειξε τα τυριά (άφησε λίγη παρμεζάνα για το τέλος) με το αυγό και το ζαμπόν

Γέμισε τα κανελόνια με το μείγμα

Σε ένα ταψί ρίξε στον πάτο λίγο ελάχιστη κρέμα γάλακτος

Τοποθέτησε τα κανελόνια και κάλυψε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα

Ψήσε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Τα κανελόνια με ζαμπόν και τυρί σε άσπρη σάλτσα είναι έτοιμα!

Συμβουλές
Γαρνίρισε με μαϊντανό
Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα

Πίτα Εβδομάδας

Κασόπιτα (ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα)

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από:mytastegr.com

Υλικά συνταγής

100 γρ. βούτυρο πρόβειο
80 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. μέλι
600 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
πιπέρι, λίγο αλάτι λόγω της φέτας
1 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά ανάμεικτο με μαυροκούκι)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε, σε μέτρια φωτιά το βούτυρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους στους 180° C. Παίρνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 38-40 εκ., το αλείφετε καλά με το μείγμα βουτύρου-ελαιόλαδου και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λ περίπου ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι, το γιαούρτι, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το μείγμα βουτύρου που έμεινε, το ξύσμα, το μέλι και αλατοπίπερο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και έχετε ένα πηχτό χυλό.

Προσθέτετε τη μισή θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (προσεκτικά να μη καείτε) και αδειάζετε το χυλό στο καυτό ταψί. Αυτή η διαδικασία με το καυτό ταψί γίνετε διότι έτσι η πίτα ξεροψήνεται αμέσως από κάτω και δεν κολλάει.
Στρώνετε στο ταψί, ομοιόμορφα, το χυλό σε λεπτή στρώση (πάχους περίπου 2 εκ.) σκορπίζετε στην επιφάνεια την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και τη περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-ελαιόλαδου. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Δείτε ακόμη: Κοτοπιτάκια αλλιώς

Γλυκά Εβδομάδας

Μωσαϊκό

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17Συνταγή από: madata.gr

Υλικά:

• 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
• 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
• 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
• 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
• αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση:

1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Γλυκό ψυγείου με μερέντα

 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 10/7/17-16/7/17      Συνταγή από: e-syntagokosmos.blogspot.gr

Υλικά:

40 σαβαγιάρ (2 συσκευασίες, 2×200γρ)
2 μορφατ (φυτική σαντιγύ μεταλλικό δοχείο)
1 μερέντα 400γρ
1φλ φρέσκο γάλα
4κσ ζάχαρη άχνη
νυφάδες σοκολάτας
λίγο λικέρ

φρέσκο γάλα και λικέρ για σιρόπι ή σοκολατένιο σιρόπι
με 500ml γάλα , 4κσ κακάο και 4κσ ζάχαρη (ζεσταίνουμε το
γάλα και διαλύουμε σ’αυτό το κακάο και τη ζάχαρη,
αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε)

Εκτέλεση:

Πριν χτυπήσουμε τις μορφατ τις τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Την μερέντα την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι ή τη ζεσταίνουμε λίγο το χειμώνα
για να είναι σχετικά ρευστή και να απλώνεται εύκολα.

Χτυπάμε στο μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα τις μορφατ 5 λεπτά ωσότου γίνει αφράτο. Χαμηλώνουμε
την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά προσθέτοντας σιγά-σιγά έως 1φλ φρέσκο
παγωμένο γάλα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το λικέρ.

Σε ένα μπολ βάζουμε φρέσκο γάλα και λικέρ, βουτάμε ελάχιστα τα σαβαγιάρ και τα αραδιάζουμε
σε ένα σκεύος (ή σε τσέρκι για σχήμα τούρτας).

 

Close