5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα  Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι  η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και κοντά σε εκείνα απολαμβάνουμε και εμείς την θαλπωρή των Χριστούγεννων .

Τι καλύτερο για ένα παιδί από το να ακούσει ένα όμορφο παιδικό παραμύθι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και κυρίως πριν από τον ύπνο; Θα το βοηθήσει να χαλαρώσει, κυρίως μέσω του ρυθμού της ανάγνωσης και των επαναλήψεων, να ξεχάσει τις αγωνίες της ημέρας και να αναπτύξει τη φαντασία του και οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας δίνουν την ευκαιρία να το κάνουμε πράξη τόσο για τα παιδιά ,όσο και για εμάς.

Παρακάτω θα δείτε κάποια απο τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Δείτε επίσης : Προτάσεις για παιδικά Χριστουγεννιάτικα βιβλία

1.Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Ο βασιλιάς των χριστουγεννιάτικων ιστοριών. Ο αγαπημένος μας συγγραφέας, Ευγένιος Τριβιζάς, με την γλαφυρή του πένα κάνει μικρούς και μεγάλους να γελάμε κάθε φορά που διαβάζουμε την ιστορία της Φρικαντέλας, της Μάγισσας που μισούσε τα κάλαντα! Που δεν ήθελε να ακούσει το καν τη λέξη ή το συνθετικό «καλα». Κάθε φορά που διαβάζουμε τη λέξη « Κακάβρυτα» ή «κάκαντα» κλπ, γελάμε τόσο πολύ!

Αυτό είναι ένα παραμύθι που δε βαριόμαστε ποτέ να διαβάζουμε! Ξέρεις πιστεύω ότι η επιτυχία ενός παιδικού βιβλίου δεν κρίνεται μόνο από το αν το αγαπούν τα παιδιά αλλά και από το να πηγαίνει ο μεγάλος στη βιβλιοθήκη και να διαβάζει αυτό το βιβλίο στο παιδί του, γιατί ξέρει ότι θα περάσουν όλοι καλά!

Η μάγισσα Φρικαντέλα είναι από τα παραμύθια που δεν τη διαβάζουμε για καληνύχτα γιατί τα παιδιά ξεσηκώνονται και δεν μπορούν να κοιμηθούν μετά από αυτό, απλώς ενημέρωσα, με ευχαριστείς αργότερα!

Δείτε επίσης : Χριστούγεννα 2022: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων

2.Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Επίσης κλασικό και αγαπημένο παραμύθι από τον Ευγένιο Τριβιζά, το οποίο διαβάζουμε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει μια εξαιρετική εικονογράφηση αλλά είναι λιγότερο αστείο από την μάγισσα Φρικαντέλα. Είναι όμως από εκείνα τα βιβλία που προσφέρουν απλόχερα στα παιδιά μας έμπνευση και τα παρακινούν να μην σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

Δείτε επίσης : Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα του 2022

3. Ο καρυοθραύστης

5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Αγαπημένο παραμύθι ο καρυοθραύστης είναι μια διαχρονική, κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών μαζί και εμάς. Έχει μια αίγλη η ιστορία αυτή και όταν σκέφτομαι τα Χριστούγεννα θυμάμαι καρυοθραύστες και στρατιωτάκια και μπαλαρίνες.

4.Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία

5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Η κλασική ιστορία που έγραψε ο Κάρολος Ντίκενς για τον γεροτσιγκούναρο Εμπενίζερ Σκρουτζ, που μισεί τα Χριστούγεννα και έχει μονίμως γκρίνια. Τι γίνεται όταν το πνεύμα των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται και τι αποκαλύψεις μας κάνει για την προηγούμενη ζωή του αλλά και τα μελλούμενα;

Δείτε επίσης : Χριστούγεννα 2022: Ιδέες με τιρκουάζ Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε όλο το σπίτι

Μια ιστορία που αξίζει να διαβάσουν τα παιδιά μας, για να καταλάβουν για ποιους λόγους κάποιες φορές άνθρωποι γύρω μας είναι σκληροί και ποιο είναι το μόνο συστατικό που μπορεί να τους βοηθήσει να αλλάξουν.

5. Το Μικρότερο Χριστουγεννιάτικο Δώρο

5 κλασικές ιστορίες για να διαβάσουμε με τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Ο Πίτερ Ρέϊνολτς είναι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι θα αλλάξουν τον κόσμο μέσα από τα βιβλία τους. Θαυμάζω πολύ τον τρόπο που γράφει και δίνει έμπνευση στα παιδιά μας να είναι ο υπέροχος, μοναδικός εαυτός τους. Ωστόσο το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι μια ιστορία που μιλάει περισσότερο για την μανία με τα χριστουγεννιάτικα δώρα, την αχαριστία και την ασυδοσία και ότι καμιά φορά το καλύτερο δώρο είναι μπροστά μας. Για τα παιδάκια που παθαίνουν ένα πανικό με τα δώρα την περίοδο των γιορτών, είναι ό,τι καλύτερο!

Δείτε επίσης : Χριστούγεννα 2022: Ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και το μπαλκόνι σας

Τι και αν μεγαλώσαμε, πάντα έχουμε μέσα μας ένα παιδί που λαχταρά να ακούσει παραμύθια και να παραμυθιστεί. Να πιστέψει στη μαγεία και στη χρυσόσκονη. Το ίδιο και τα παιδιά μας. Οι ιστορίες που διαλέγουμε συνήθως έχουν ένα μικρό μήνυμα που συζητάμε με τα παιδιά, κάποια παραμύθια φυτεύουν ένα σποράκι μέσα στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών μας. Αυτά είναι όλα αγαπημένα παραμύθια και κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά που λατρεύουμε να διαβάζουμε κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι!

Με πληροφορίες απο το ipop.gr

 

Close