Συνταγή για ατομικά κουραμπιεδάκια. Κουραμπιέδάκια, μπουκιά και συχώριο από την Τζένη Τσανακτσίδου με καβουρδισμένα αμύγδαλα και όλα τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής για κουραμπιέδες. Τέλεια ιδέα για κέρασμα ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας όλη την περίοδο των Γιορτών. Επίσης δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και κανένα γιορτινό τραπέζι.
- βούτυρο γάλακτος 300 γραμμάρια πρόβειο
- βούτυρο γάλακτος 300 γραμμάρια αγελαδινό
- αμυγδαλα 250 γραμμάρια καβουρδισμένα
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 4
- ζάχαρη άχνη 220 γραμμάρια
- κονιάκ 60 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 2 σακουλάκια
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα 20 πετυχημένες συνταγές για κουραμπιέδες
Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακά κουραμπιεδάκια για να μπορούμε να φάμε περισσότερα σε λιγότερη ώρα (ΧΑΧΑΧΑΧΑ)! Η Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη συνταγή για κουραμπιεδάκια για τα Χριστούγεννα 2023 και μπορείτε να τα απολαύσετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή μπουφέ αλλά και όλο τον Δεκέμβριο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά κουραμπιεδάκια:
Οι κουραμπιέδες μου! …..Συνταγή για τους καλύτερους κουραμπιέδες για το 2024. Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μονο. Οι πιο βουτυρένιοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες για φέτος.
Εκτέλεση για τα ατομικά κουραμπιεδάκια
Αρχικά καβουρδίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα αμύγδαλα, ψήνοντάς τα στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Στη συνέχεια δουλεύουμε το ανάμεικτο πρόβειο και αγελαδινό βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες με το ίδιο μέγεθος και τις τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. Τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2023
Στη συνέχεια τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνουμε πάνω στην λαδόκολλα την ζάχαρη άχνη. Μόλις οι κουραμπιέδες κρυώσουν τους περνάμε έναν έναν από τη ζάχαρη άχνη πατώντας τα γύρω, πλάγια με την παλάμη.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έξαλλος ο Αχιλλέας Μπέος : «Ποιος θα με κρίνει; Ο Τσαλίκης η λουλού; Μη τρελαθούμε τώρα»
- Ανακαλούνται χριστουγεννιάτικα φωτάκια – Υπάρχει κίνδυνος για φωτιά και Ηλεκτροπληξία
- Η Γη της Ελιάς: Νεκρό το μωρό της Αφροδίτης και του Χρήστου
- Πασχάλης Τσαρούχας : Ο Παράνομος έρωτας με τη μητέρα του Απόστολου Γκλέτσου που του άλλαξε ζωή και καριέρα
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ : Ισχυρές καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι στις περισσότερες περιοχές της χώρας