κουραμπιέδες-συνταγή-

Συνταγή για τους καλύτερους κουραμπιέδες για το 2023. Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Οι πιο βουτυρένιοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες για φέτος.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες 

Όταν σκεφτόμαστε τα γλυκά των Χριστουγέννων με την μία το μυαλό μας τρέχει στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε αυτά τα δύο γλυκά. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν οπαδικά άλλωστε! Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε αφράτους κουραμπιέδες με την καλύτερη συνταγή για το 2023 από τα τεφτέρια της γιαγιάς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες:

Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα γεμάτοι γεύση συνταγή που δεν την αλλάζω γιατί την έφτιαξα στα μέτρα μου

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2023

Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες

Αφού έχουμε για αρκετή ώρα το βούτυρο γάλακτος εκτός ψυγείου για να είναι πολύ μαλακό το χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να γίνει λευκό και σαν κρέμα, μαζί με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κονιάκ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σταματάμε το μίξερ.

κουραμπιέδες-συνταγή-

Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για να πάνε παντού. Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τα χέρια, που ζυγίζουν η κάθε μία 30 γραμμάρια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα από πάνω.

Δείτε ακόμα Εύκολοι κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

κουραμπιέδες-συνταγή-

Tips για τους κουραμπιέδες

Βγαίνουν περίπου 3 (55-60 κομμάτια) ταψιά του φούρνου. Οι κουραμπιέδες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο οπότε έχουμε το νου μας γιατί φούρνος από φούρνος διαφέρει. Ακόμη κι αν βγουν μαλακοί όταν παγώσουν σκληραίνουν. Η μαργαρίνη τους κάνει πιο αφράτους.

κουραμπιέδες-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close