Συνταγή για ατομικά σκορδόψωμα σε θήκες muffins με μοτσαρέλα και βούτυρο σκόρδου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μπουκιά και συχώριο. Με αναλυτική συνταγή και αφράτη ζύμη.

Υλικά:

Για την επάλειψη και την γέμιση:

Για το τάπερ:

Το σκορδόψωμο της Γκόλφως έχει γίνει εδώ και χρόνια viral. Η Μένια Στεφοπούλου λοιπόν πήρε την αρχική συνταγή και την έφερε στα μέτρα της, τοποθετώντας την ζύμη σε θήκες muffins και χρησιμοποιώντας το βούτυρο σκόρδου και στη γέμιση.

Είναι από τα πιο νόστιμα muffins – σκορδόψωμα που έχουμε δοκιμάσει γι’ αυτό και σκεφτήκαμε ότι θα συνόδευαν τέλεια και την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή το γεμιστό κοτόπουλο. Αυτή τη φορά θα σου δείξουμε αναλυτικά πώς μπορείς να φτιάξεις ατομικά σκορδόψωμα σαν muffins με όλα τα μυστικά τους για να εμπλουτίσεις τόσο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όσο και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σε λίγο καιρό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά Χριστουγεννιάτικα σκορδόψωμα:

muffins-αλμυρά-ωμά-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μεγάλο τάπερ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το χλιαρό νερό, το αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη. Μόλις ξεκινάει να διαμορφώνεται η ζύμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά.

σκορδόψωμα-muffins-

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απορροφηθεί το αλεύρι σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 τέταρτο σκεπασμένο στην άκρη. Ανοίγουμε το καπάκι, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και ξεκινάμε να διπλώνουμε την ζύμη μας.

Διπλώνουμε την ζύμη δύο φορές και ρίχνουμε στο τάπερ μας το επιπλέον ελαιόλαδο και αλείφουμε λίγο με τα χέρια το ελαιόλαδο. Βάζουμε και πάλι την ζύμη στο τάπερ και το αφήνουμε και πάλι σκεπασμένο για να φουσκώσει η ζύμη σε ζεστό μέρος. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την μοιράζουμε μέσα σε θήκες muffins και βάζουμε μείγμα βούτυρου και σκόρδου και μέσα στα muffins.

σκορδόψωμα-muffins-γεμιστά-

Στο τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω, για 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε. Στο μούλτι βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο και πολτοποιούμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα.

σκορδόψωμα-muffins-γεμιστά-συνταγή-

Δείτε όλες τις συνταγές της Μένιας Στεφοπούλου στην δική της ομάδα Μπουκιά και Μένια. 

Η αρχική ιδέα της συνταγής ανήκει στην Γκόλφω Νικολού.

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr