Χιονισμένος γεμιστός κορμός με παντεσπάνι και επικάλυψη από σαντιγί και ινδοκάρυδο

Χιονισμένος Χριστουγεννιάτικος κορμός. Ένα πολύ εντυπωσιακό αφράτο και νόστιμο γλυκό ο,τι πρέπει για το γιορτινό σας τραπέζι. Είναι μια απλή συνταγή που μπορείτε όλοι να την φτιάξετε πολύ εύκολα ώστε να έχετε ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας. Να είστε σίγουρες ότι όλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα. Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την γέμιση και την επικάλυψη

Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος που είναι πολύ παγωμένη με το κονιάκ και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια χτυπάμε την μόρφατ με την βανίλια την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Βγάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια. Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές. Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε το στολιδάκι στην μέση και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Χιονισμένος γεμιστός κορμός με παντεσπάνι και επικάλυψη από σαντιγί και ινδοκάρυδο

Συνταγή φώτο εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou

ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Close