Γιορτινή πανσέτα με χαλούμι & πολύχρωμες πιπεριές

Σήμερα θα μάθουμε την συνταγή για χοιρινή πανσέτα γεμιστή με χαλούμι και πολύχρωμες πιπεριές σε ρολό! Θα συνοδεύσουμε τις χοιρινές μας πανσέτες με πατάτες baby φούρνου. Αυτή η χοιρινή πανσέτα, είναι μία υπέροχη πρόταση για το γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο!

Έχει μία υπέροχη μαρινάδα, συνοδεύεται από εξαιρετικές πατάτες baby και το χαλούμι σε συνδυασμό με τις πολύχρωμες πιπεριές, απογειώνουν την πανσέτα μας. Αυτή η πανσέτα, μπορεί να απογειώσει τα τραπέζια μας ακόμη και εκτός Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμα Συνταγή για χοιρινό κότσι στη γάστρα που λιώνει στο στόμα από το Live Kitchen

Τα Κυριακάτικα τραπέζια μας και όχι μόνο βρήκαν το φαγητό που τους ταιριάζει. Δοκιμάστε αυτή την χοιρινή πανσέτα και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση

Στην αρχή ανοίγουμε την χοιρινή πανσέτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σαν βιβλίο, έτσι ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια. Στην συνέχεια χαράζουμε την πλευρά του λίπους σε ρόμβους. Λαδώνουμε την πανσέτα, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και την αλείφουμε καλά μέσα και έξω με το ελαιόλαδο και με όλα τα υλικά της γέμισης.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις απλώνουμε στο κέντρο της πανσέτας. Κόβουμε το χαλούμι σε κομμάτια και το βάζουμε στην πανσέτα. Πασπαλίζουμε με την μαρινάδα. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.

Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου.

Σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε για τρεις ώρες. Στην συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για επιπλέον 30 με 40 λεπτά.

Χοιρινή πανσέτα γεμιστή με χαλούμι & πολύχρωμες πιπεριές σε ρολό Χοιρινή πανσέτα γεμιστή με χαλούμι & πολύχρωμες πιπεριές σε ρολό

Γιορτινή χοιρινή πανσέτα γεμιστή με χαλούμι & πολύχρωμες πιπεριές σε ρολό

Την συνταγή την βρήκαμε από τον φίλο μας Petros Maounatzis 

από το site petrosmaounatzis.com

 

 

 

 

Close