Συνταγή για αφράτα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με γκλίτερ, αναλυτική συνταγή για royal icing και όλες τις συμβουλές για σίγουρη επιτυχία. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.
Υλικά:
- βιτάμ 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- βανίλια 3 κάψουλες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Για το royal icing :
- ασπραδια 2
- ζάχαρη άχνη 480 γραμμάρια
- λεμονι 35 ml χυμός
Αφράτα μπισκότα βουτύρου σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια με royal icing και γκλίτερ για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και για κέρασμα μέσα στις Γιορτές. Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας βούτυρο. Ενώ θα δούμε αναλυτική συνταγή για επαγγελματικό royal icing.
Ανυπομονούμε να φτιάξουμε τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας για φέτος και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτά τα αφράτα μπισκότα βουτύρου που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια με αναλυτική συνταγή για royal icing και όλες τις συμβουλές για σίγουρη επιτυχία. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γκλίτερ:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για το royal icing
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και να χτυπάμε με το μίξερ.

Σταματάμε να προσθέτουμε ζάχαρη (ακόμη και αν μας έχει περισσέψει αρκετή ζάχαρη άχνη) όταν το μείγμα γίνει σαν μια πολύ παχιά κρέμα σαντιγί που “στέκεται”. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το royal icing για την διακόσμηση μπισκότων, θα πρέπει να αραιώσουμε το μείγμα με νερό: προσθέτουμε σταδιακά (σταγόνα-σταγόνα) το νερό και ανακατεύουμε (με ένα κουτάλι) μέχρι να αραιώσει λίγο.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τα μπισκότα
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, την ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φυλλαράκια και δίνουμε το σχήμα χρησιμοποιώντας Χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο. Βάζουμε το royal icing σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και κόβουμε λεπτή μύτη. Κάνουμε σχέδια στα μπισκότα και πασπαλίζουμε με γκλίτερ. Όταν παγώσει το royal icing απολαμβάνουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε λίγο royal icing. Βάζουμε όσο γκλίτερ θέλουμε και είναι βρώσιμο και κατάλληλο για ζαχαροπλαστική.

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα λατρέψεις:
- Εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ινδοκάρυδο
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφία Εμμανουηλίδου Καζάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr