Συνταγή για Chocolate cake roll. Ο κορμός των Χριστουγέννων με σοκολάτα και κρέμα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
- μπισκότα 250 γραμμάρια σοκολατένια πτι-μπερ, αλεσμένα
- μπανανα 1 ώριμη
- Γάλα φρέσκο 80 ml
- κρεμα γαλακτος 100 ml 35%, κρύα
- τυρί κρέμα 100 γραμμάρια
- βανίλια 1
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
- πραλίνα 200 γραμμάρια περίπου γκοφρέτα
Συνταγή για Chocolate cake roll για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την αυθεντική συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. Έχει γεύση σοκολάτα – κρέμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και φτιάχνεται εύκολα. Είναι νόστιμος και σίγουρα αξίζει να τον εντάξετε στο γιορτινό σας μενού.
Τα γλυκά δεν μπορούν να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάθε χρόνο παίρνουμε κιλά στις Γιορτές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε Chocolate cake roll με γεύση σοκολάτα – κρέμα και σίγουρα ένα κομμάτι δε θα είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Chocolate cake roll:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μπισκότα, την μπανάνα και το γάλα μέχρι να έχεις μια ζύμη. Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και κόψε τις άκρες ώστε να έχεις ένα ορθογώνιο κομμάτι. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κρέμα τυρί με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Άπλωσε την κρέμα πάνω από την σοκολατένια βάση και τύλιξε προσεκτικά σε ρολό. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γάρνιρε με λίγη λιωμένη Πραλίνα Γκοφρέτα και απόλαυσε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας στα σχόλια την γνώμη σας.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα ζαχαροπλαστικής
- Χριστουγεννιάτικος κορμός μπανόφι
Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr