Συνταγή για Chocolate cake roll. Ο κορμός των Χριστουγέννων με σοκολάτα και κρέμα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Υλικά:

Για την επικάλυψη:

  • πραλίνα 200 γραμμάρια περίπου γκοφρέτα

Συνταγή για Chocolate cake roll για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την αυθεντική συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη. Έχει γεύση σοκολάτα – κρέμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και φτιάχνεται εύκολα. Είναι νόστιμος και σίγουρα αξίζει να τον εντάξετε στο γιορτινό σας μενού.

Τα γλυκά δεν μπορούν να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κάθε χρόνο παίρνουμε κιλά στις Γιορτές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε Chocolate cake roll με γεύση σοκολάτα – κρέμα και σίγουρα ένα κομμάτι δε θα είναι αρκετό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Chocolate cake roll:

Chocolate cake roll: Η Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μπισκότα, την μπανάνα και το γάλα μέχρι να έχεις μια ζύμη. Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και κόψε τις άκρες ώστε να έχεις ένα ορθογώνιο κομμάτι. Σε ένα μπολ ανακάτεψε την κρέμα τυρί με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και χτύπα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Chocolate cake roll: Η Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Άπλωσε την κρέμα πάνω από την σοκολατένια βάση και τύλιξε προσεκτικά σε ρολό. Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γάρνιρε με λίγη λιωμένη Πραλίνα Γκοφρέτα και απόλαυσε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας στα σχόλια την γνώμη σας.

Chocolate cake roll: Η Εύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό που θα λατρέψεις:

Οι φωτογραφίες της συνταγής είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr