Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 29 ιδέες με φρούτα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 29 ιδέες με φρούτα . Τα πορτοκάλια είναι το σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης κι εμείς θα σας δείξομε Χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα με πορτοκάλια αλλά και διάφορα φρούτα , χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με φρούτα , χριστουγεννιάτικα στεφάνια με φρούτα  και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με φρούτα .

Τα Χριστούγεννα θέλουμε το σπίτι μας να είναι στολισμένο όμορφα. Χρωματιστά λαμπιόνια, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες κάλτσες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, μοντέρνα χριστουγεννιάτικα καδράκια με ευχές και φυσικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.

Όμως τα Χριστούγεννα φίλες και φίλοι και γενικότερα η διακόσμηση δεν είναι μόνο εμφάνιση, αλλά και αίσθηση. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που δε θα αναδείξει μόνο την εμφάνιση του σπιτιού σας αλλά και την μυρωδιά.

Δείτε ακόμα 39 ιδέες για μοβ Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι σήμα κατατεθέν στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αυτό διότι εκτός από μία εξαιρετική εμφάνιση προσφέρουν και μία όμορφη μυρωδιά στον χώρο, ειδικά όταν συνδυαστούν με ξύλα κανέλα ή καρφιά μοσχοκάρυδου.

Επίσης φέτος τα φρούτα  θα πρωταγωνιστήσουν στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση διότι όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα χριστουγεννιάτικα άρθρα, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά είναι τάση τα φετινά Χριστούγεννα. Διαβάστε παρακάτω: 

Φτιάξτε μόνοι σας διακοσμητικά πορτοκάλια για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Φυσικά μπορείτε να βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές έτοιμα αποξηραμένα πορτοκάλια στα μαγαζιά με τα εποχιακά είδη. Όμως αν θέλετε να έχουν πιο έντονη μυρωδιά και να γλιτώσετε και περιττά έξοδα, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Παίρνετε πορτοκάλια και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα. Έπειτα βάζετε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στον αέρα, στους 150 βαθμούς Κελσίου παρακολουθώντας τα τακτικά για λίγα λεπτά. Μπορείτε να επιλέξετε και σαγκουίνια για κόκκινα διακοσμητικά πορτοκάλια.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο από πορτοκάλια

Αν θέλετε να εντάξετε τα φρούτα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μπορείτε να ξεκινήσετε από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Τοποθετήστε αποξηραμένα πορτοκάλια στα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου και μετατρέψτε το δέντρο σας σε ένα πανέμορφο στολίδι για το σπίτι σας.

χριστουγεννιάτικη-διακόσμηση-με-πορτοκάλια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με πορτοκάλια

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε την δική σας χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με φυσικά υλικά χρησιμοποιώντας φύλλα και κλαδιά από τον κήπο ή από κάποιο δασάκι κοντά στο σπίτι σας. Αναδείξτε αυτή την υπέροχη φυσική χριστουγεννιάτικη γιρλάντα τοποθετώντας ολόκληρα φρούτα  ή και φέτες αποξηραμένων πορτοκαλιών πάνω.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 29 ιδέες με πορτοκάλια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Χριστουγεννιάτικος δίσκος με πορτοκάλια και καρφιά μοσχοκάρυδου

Μπορείτε να τοποθετήσετε πορτοκάλια το ένα πάνω από το άλλο σε έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο. Προτού κάνετε όμως αυτό καρφώστε πάνω σε αυτά τα πορτοκάλια καρφιά μοσχοκάρυδου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο, που θα μυρίζει και θα δείχνει υπέροχα!

χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-με-πορτοκάλια-ιδέες-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Αναδείξτε την παλιά σας χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με αποξηραμένα πορτοκάλια

Μπορείτε να βγάλετε από το πατάρι την παλιά σας χριστουγεννιάτικη γιρλάντα και να την κάνετε να δείχνει πιο εντυπωσιακή με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο. Βάλτε σε αυτή την γιρλάντα αποξηραμένα φρούτα . Μπορείτε να τα δέσετε με κλωστή ή να τα περάσετε στα κλαδιά από την τρύπα των πορτοκαλιών στην μέση.

χριστουγεννιάτικη γιρλάντα-με-πορτοκάλια-ιδέες-

Δείτε ακόμα 23 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κόκκινo καρό

στολίδια-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με πορτοκάλια

Μπορείτε με ένα κομμάτι σπάγκο και μερικά αποξηραμένα πορτοκάλια να κάνετε την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα. Απλά περάσετε τον σπάγκο μέσα από τα φρούτα με την σειρά. Στο τέλος κρεμάστε την χριστουγεννιάτικη γιρλάντα σας πάνω από το τζάκι.

χριστουγεννιάτικη γιρλάντα-από-φέτες-πορτοκαλιού-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: Μπορείτε να βάλετε ακόμη και ολόκληρα πορτοκάλια στις γιρλάντες σας

Μπορείτε να κάνετε βαθιές χαρακιές σε ολόκληρα πορτοκάλια και να τα ψήσετε για λίγη ώρα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στην συνέχεια περάστε αυτά τα φρούτα  στις παλιές σας γιρλάντες και αναδείξτε τες σαν να είναι καινούριες!

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-για-το-τζάκι-με-φρούτα -

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με φύλλα λεμονιάς και πορτοκάλια

Τα φύλλα λεμονιάς έχουν πολύ έντονο άρωμα και είναι πανέμορφα. Μπορείτε λοιπόν να πλέξετε σε ένα κομμάτι σπάγκου μερικά φύλλα λεμονιάς και αποξηραμένα πορτοκάλια. Έτσι η κουζίνα, το σαλόνι σας ή όποιο άλλο σημείο του σπιτιού θα μοσχομυρίσει Χριστούγεννα.

χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-με-φρούτα - χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-με-φρούτα -

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πορτοκάλια: στολίστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με πορτοκάλια

Μπορείτε σε ένα μεγάλο ξύλινο μακρόστενο διακοσμητικό δίσκο να τοποθετήσετε γιρλάντες με συνθετικό έλατο ή φυσικά κλαδιά και φύλλα δέντρων και να τα συνδυάσετε με αρωματικά κεριά, γκι και τα απαραίτητα πορτοκάλια. Ένας υπέροχος και πλούσιος γιορτινός δίσκος που θα αναδείξει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

χριστουγεννιάτικο τραπέζι-στολισμένο-με-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πορτοκάλια: χριστουγεννιάτικα στεφάνια με πορτοκάλια και ξύλα κανέλας

Αν θέλετε να αναδείξετε το παλιό σας παραδοσιακό στεφάνι δεν έχετε παρά να ράψετε πάνω σε αυτό με λίγη κλωστή μερικά αποξηραμένα πορτοκάλια αλλά και ξύλα κανέλας. Η κανέλα μυρίζει υπέροχα ακόμη και μέρες μετά και σίγουρα αυτό το στεφάνι είναι άκρως χριστουγεννιάτικο.

χριστουγεννιάτικο-στεφάνι-με-πορτοκάλια-και-ξύλα κανέλας-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  φτιάξτε χριστουγεννιάτικα κηροπήγια με πορτοκάλια και καρφιά μοσχοκάρυδου

Τα Χριστούγεννα δίνουν και παίρνουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά με πορτοκάλια. Αντί να πετάξετε τις φλούδες μπορείτε να αφαιρέσετε την σάρκα του πορτοκαλιού όπως κάνετε στις ντομάτες για τα γεμιστά.

Έπειτα πλύντε καλά το εσωτερικό αφήνοντας μόνο την φλούδα και στην τρύπα βάλτε ένα κερί ρεσό ή όποιο κερί σας αρέσει. Τα καρφιά μοσχοκάρυδου θα δώσουν ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση στο κηροπήγιό μας και θα το κάνουν να μυρίζει υπέροχα.

diy κηροπήγια-από-φλούδα-πορτοκαλιού- χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-με-φέτες-πορτοκαλιού- χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-με-φύλλα-λεμονιάς-και-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με πορτοκάλια

Μία σειρά από κεριά, μερικά φύλλα και κλαδιά από τον κήπο μας και λίγες σκόρπιες φέτες πορτοκαλιού μπορούν να κάνουν το τραπέζι σας να δείξει πανέμορφο και ζεστό στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

στολισμός-χριστουγεννιάτικου τραπεζιού-με-πορτοκάλια-και-φυσικά υλικά- στολισμός-χριστουγεννιάτικου τραπεζιού-με-πορτοκάλια-και-φυσικά υλικά-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  χριστουγεννιάτικος δίσκος από κορμό με αρωματικά κεριά, κανέλα, κουκουνάρια και πορτοκάλια

Μπορείτε να βρείτε από μαγαζιά με είδη εποχής ξύλινους δίσκους για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε λοιπόν να γεμίσετε αυτόν τον δίσκο με αρωματικά κεριά, κουκουνάρια, αποξηραμένα πορτοκάλια, ξύλα κανένας και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

χριστουγεννιάτικος-δίσκος-με-αρωματικά κεριά-κουκουνάρια-ξύλα κανέλας-και-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Χαράξτε την φλούδα του πορτοκαλιού για να αναδείξετε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας

Μπορείτε να πάρετε φρέσκα πορτοκάλια και με ένα μαχαίρι να χαράξετε την φλούδα του πορτοκαλιού στα σχέδια που σας αρέσουν. Έτσι με μηδαμινή προσπάθεια από μέρους σας μπορείτε να φτιάξετε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Πάρτε ιδέες από την παρακάτω ιδέα.

χριστουγεννιάτικο-διακοσμητικό-με-πορτοκάλια-

Δείτε ακόμα Πως θα κάνω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται πιο γεμάτο και πιο ψηλό

χριστουγεννιάτικα-στολίδια-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Στολίστε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες με πορτοκάλια

Αν θέλετε οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες σας να δείξουν φέτος ακόμη πιο όμορφες μπορείτε να ράψετε πάνω σε αυτές από μία φέτα πορτοκαλιού. Αυτό δεν θα κάνει μόνο την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας υπέροχη αλλά θα σας απασχολήσει και δημιουργικά.

χριστουγεννιάτικες-κάλτσες-με-φρούτα - χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-από-φρούτα-με-μοσχοκάρυδο-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: Χειροποίητα κεριά με πορτοκάλια

Θυμάστε που λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι δασκάλες μας στο Δημοτικό μας έβαζαν να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα κεριά για το σπίτι μας; Λοιπόν μπορείτε να κάνετε φέτος το ίδιο πράγμα μόνοι ή παρέα με τα παιδιά σας, για να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια.

Κολλήστε με υγρή ισχυρή κόλλα πάνω σε ένα κερί μερικά φύλλα δέντρου, φέτες πορτοκαλιού, ξύλα κανέλας και ό,τι άλλο σας αρέσει. Αμέσως έχετε υπέροχα κεριά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο.

χριστουγεννιάτικα-κεριά-με-φρούτα -και-ξύλα κανέλας-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: ξύλινα χριστουγεννιάτικα στεφάνια με πορτοκάλια

Μπορείτε να βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές στα μαγαζιά με εποχιακά είδη, ξύλινα άδεια στεφάνια. Μπορείτε αυτά τα στεφάνια να τα γεμίσετε με πορτοκάλια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες και ό,τι άλλο σας αρέσει.

χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-με-φρούτα - χριστουγεννιάτικα-στεφάνια-με-πορτοκάλια-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα: Χριστουγεννιάτικα στολίδια με φέτες πορτοκαλιού

Πάρτε μία φέτα πορτοκάλι και δέστε με σπάγκο πάνω της μερικά ξύλα κανέλας. Τα ξύλα κανέλας μπορείτε τα να κολλήσετε και με ισχυρή κόλλα. Στην συνέχεια περάστε ένα κομμάτι σπάγκου μέσα από το πορτοκάλι και φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο.

χριστουγεννιάτικο-στολίδι-με-πορτοκάλι-και-κανέλα-

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φρούτα:  Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από πορτοκάλια

Πάρτε μερικές κορδέλες στα χρώματα της αρεσκείας σας και δέστε στην άκρη τους ολόκληρα πορτοκάλια ή και φέτες πορτοκαλιού. Στα ολόκληρα πορτοκάλια μπορείτε να καρφώσετε πάνω μοσχοκάρυδο. Στην συνέχεια κρεμάστε τις κορδέλες στο κουρτινόξυλο ή όπου αλλού σας αρέσει.

χριστουγεννιάτικες-γιρλάντες-με-φρούτα -ιδέες- χριστουγενιάτικα-στολίδια-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-με-πορτοκάλια- χριστουγεννιάτικη-γιρλάντα-με-φρούτα -

Δείτε ακόμα Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με επιρροές από όλο τον κόσμο

χριστουγεννιάτικα-κηροπήγια-με-φρούτα -ιδέες-

All photos via: Pinterest

Δείτε εδώ τα πάντα για τη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με ένα κλικ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close