Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο του Παναγιώτη Παπαδάκη. Γαλακτομπούρεκο με βουτυράτα φύλλα κρούστας, βελούδινη κρέμα και ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο σιρόπι.

Το γαλακτομπούρεκο, το κανταΐφι, ο μπακλαβάς και άλλα σιροπιαστά γλυκά ταψιού είναι άκρως Χριστουγεννιάτικα και πολλές οικογένειες αντί για μελομακάρονα φτιάχνουν σιροπιαστά γλυκά ταψιού. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης, θα μας μάθει πως να φτιάχνουμε το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο.

Θα φτιάξουμε λοιπόν γαλακτομπούρεκο με τραγανά βουτυράτα φύλλα κρούστας, αρωματικό και Χριστουγεννιάτικο σιρόπι και μία βελούδινη και παραδοσιακή σπιτική κρέμα για γαλακτομπούρεκο. Ένα γαλακτομπούρεκο καλύτερο και από του ζαχαροπλαστείου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο:

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

INGREDIENTS

500 g phyllo(12 sheets)
200 g melted butter
——————————————
1,5 liter milk
200 g sugar
200 g fine semolina
50 g butter
2 vanilla
—————————————-

Δείτε ακόμα Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις

500 g water
700 g sugar
Juice from 1/2 lemon
2 cinnamon sticks
—————————————–
25 x35 cm

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

GERMAN

ZUTATEN

500 g Phyllo (12 Blätter)
200 g geschmolzene Butter
——————————————
1,5 Liter Milch
200 g Zucker
200 g feiner Grieß
50g Butter
2 Vanille
—————————————-
500g Wasser
700 g Zucker
Saft von 1/2 Zitrone
2 Zimtstangen
——————————————
25x35cm

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , χυμό από 1/2 λεμόνι και 2 στικ κανέλας και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για το θέλουμε κρύο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τις 2 βανιλίνες.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο πυρέξ σκεπασμένη καλά με με μεμβράνη να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο και ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας για γλυκά (12 φύλλα).

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Σε ένα ταψάκι 25χ35 βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 6 φύλλα στον πάτο. Αρχίζουμε και κάνουμε σταυρωτά τα 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά. Προσθέτουμε και άλλα 2 στην μέση του ταψιού.
Αφρατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα και την ρίχνουμε στο ταψί.

Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου

Την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια μαρίζ και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντας συνεχώς. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 6 φύλλα και με το πινέλο λαδώνουμε καλά τις γωνίες. Με το πίσω μέρος από το μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν και λαδώνουμε καλά τις άκρες έτσι ώστε να μην προεξέχει κανένα φύλλο.

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα πάνω φύλλα.(δεν κόβουμε μέχρι κάτω).
Ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην γυρίσουν τα φύλλα κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα – 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι το γαλακτομπούρεκο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Ιδανικό για το γιορτινό σας τραπέζι!! Καλή σας επιτυχία!!

Χριστουγεννιάτικο-γαλακτομπούρεκο-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close