Συνταγή για τούρτα γαλακτομπούρεκο_

Τούρτα γαλακτομπούρεκο με χειροποίητο φύλλο! Μία πολύ ξεχωριστή συνταγή για τούρτα γαλακτομπούρεκο με χειροποίητο τραγανό φύλλο και μία βελούδινη κρέμα για γαλακτομπούρεκο στην γέμιση. Το σιρόπι έρχεται να ολοκληρώσει την γεύση.

    Για τα βούτυρο κλαριφιέ

  • βουτυρο 500 γρ. αγελαδινό
  • γάλα Μέχρι να καλυφθεί το βούτυρο

Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο με 12 χειροποίητα φύλλα Τραγανό &σιροπιαστό

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που όλοι αγαπάμε. Και αυτή τη φορά θα το απολαύσουμε και σε μορφή τούρτας. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ξεχωριστό γλυκό ή μία ξεχωριστή τούρτα γενεθλίων για εσάς και για την οικογένειά σας, τότε σίγουρα η παρακάτω συνταγή είναι μία μοναδική ευκαιρία για εσάς. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για το βούτυρο κλαριφιέ

Λιώνουμε αργά το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή. Στην αρχή σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, ο οποίος σιγά-σιγά υποχωρεί.

Όταν ο αφρός κατακαθίσει και μπορούμε να διακρίνουμε διαύγεια στο βούτυρο και στα συσσωρευμένα στερεά γάλακτος στην κατσαρόλα, τότε το βούτυρο έχει διαχωριστεί και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε ό,τι αφρό έχει απομείνει στην επιφάνεια με μια κουτάλα-σήτα.

Σουρώνουμε με προσοχή, ώστε να αφήσουμε εκτός τα στερεά γάλακτος. Διατηρούμε στο ψυγείο αεροστεγώς για αρκετούς μήνες.

Εκτέλεση για το φύλλο

Φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι για πίτες βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια των 70 γρ. για να φτιάξουμε 6 φύλλα. Ανοίγουμε 6 φύλλα και ντύνουμε μία στρογγυλή φόρμα 18 εκ. (φωτογραφία παρακάτω)

Ανοίγουμε άλλα δύο φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα συναρμολογούμε και αυτά στην φόρμα. Κάθε φύλλο το βρέχουμε με βούτυρο κλαριφιέ.

Εκτέλεση για την κρέμα για την τούρτα γαλακτομπούρεκο

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το βούτυρο. Βράζουμε την κρέμα μας μέχρι να δέσει και αφού είναι έτοιμη απλώνουμε την κρέμα στην φόρμα με τα φύλλα.

Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλα 6 φύλλα στις διαστάσεις της φόρμας. Ψήνουμε την τούρτα μας για μία ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου και καθώς ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το γλυκό μας όσο το σιρόπι είναι καυτό και το γλυκό μας ζεστό. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα όταν γίνει η τούρτα, την χτυπάμε δύο τρεις φορές στον πάτο και το βγάζουμε από την φόρμα.

Tips για την τούρτα  γαλακτομπούρεκο

Θα χρειαστούν 6 φύλλα στον πάτο της φόρμας, και 6 φύλλα σε σχήμα μικρών κύκλων στο πάνω της φόρμα. Ανοίγουμε το φύλλο και κάνουμε με ένα μαχαιράκι τους κύκλους.

τούρτα_γαλακτομπούρεκο_ τούρτα_γαλακτομπούρεκο_ Συνταγή για _τούρτα_γαλακτομπούρεκο_ τούρτα_γαλακτομπούρεκο_ τούρτα_γαλακτομπούρεκο_Συνταγη _

Η φόρμα για την τούρτα παρακάτω:

τούρτα_γαλακτομπούρεκο_Φορμα_ τούρτα_γαλακτομπούρεκο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close