Μπακλαβας -Καρπάθικος- : Δίπλες- Καρπάθου -

Μπακλαβας Καρπάθικος : Συνταγή για Δίπλες Καρπάθου. Ο Καρπάθικος μπακλαβάς είναι Χριστουγεννιάτικο γλυκό το οποίο μοιάζει με τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες. Γίνεται μια ζύμη που ανοίγεται σε φύλλο, τις τηγανίζουμε και μετά τις σιροπιάζουμε.

    Για το πασπάλισμα

  • μαστιχα Κατά βούληση κοπανισμένη
  • κανελά Κατά βούληση

Τραγανές μελωμένες, δίπλες Καρπάθου για μικρούς και μεγάλους φτιαγμένες με…βέργα!

ου ανοίγεται σε φύλλο, τις τηγανίζουμε και μετά τις σιροπιάζουμε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον Καρπάθικο μπακλαβά  – Δίπλες Καρπάθου

Μπακλαβας -Καρπάθικος- : Δίπλες- Καρπάθου -

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και αφού την ετοιμάσουμε την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη ανοίγουμε ένα μεγάλο στρογγυλό φύλλο χρησιμοποιώντας ξυλίκι ή αλλιώς βέργα. Τυλίγουμε το φύλλο γύρω από το ξυλίκι και στην συνέχεια βγάζουμε το ξυλίκι μέσα από το φύλλο. Το πατάμε λιγάκι με το χέρι και κόβουμε λοξά. Στην συνέχεια γυρίζουμε ην κάθε δίπλα και την τσιμπάμε στις άκρες για να γίνει σαν βαρκούλα.

Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας την ζάχαρη μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Αφού το σιρόπι πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε όσο μέλι θέλουμε.

Δείτε ακόμα Πρωτότυπες λαχταριστές δίπλες λουλούδια

Το σιρόπι μας είναι έτοιμο και περιχύνουμε με αυτό τις δίπλες μας. Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με μαστίχα κοπανισμένη και κανέλα και απολαμβάνουμε.

Tips για τον Μπακλαβα Καρπάθικο : Δίπλες Καρπάθου

Μπορούμε στο πασπάλισμα να βάλουμε και καβουρδισμένο άσπρο αμύγδαλο.

Μπακλαβας -Καρπάθικος- : Δίπλες- Καρπάθου -

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Χατζημιχάλη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Close