Χριστουγεννιάτικο πιλάφι με κουκουνάρι, κιμά και κάστανα, που θυμίζει σε γεύση και σε αρώματα, την γέμιση που φτιάχνουμε για την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Απολαύστε το τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά!
- κιμάς μοσχαρίσιος 250 γραμμάρια
- ρυζι 400 γραμμάρια κίτρινο
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- καστανα 250 γραμμάρια βρασμένα
- κουκουνάρι 100 γραμμάρια
- σταφίδες 100 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελογαρύφαλλα Κατά βούληση
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
- κρεμμυδι 1
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αρέσκονται στην γεμιστή γαλοπούλα ή στο γεμιστό κοτόπουλο. Παρόλα αυτά, αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας, μπορείτε εμπνευσμένη από αυτές τις παραδοσιακές συνταγές να φτιάξετε ένα Χριστουγεννιάτικο πιλάφι.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο ορεκτικό με κιμά
Γιορτινό και λαχταριστό πιλάφι με κουκουνάρι, κιμά και κάστανα για μία πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων. Τώρα που κοντοζυγώνει το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αυτό το πιλάφι πρέπει να μπει πρώτο πρώτο στη λίστα με τις συνταγές σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο πιλάφι με κουκουνάρι, κιμά και κάστανα:
Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο πιλάφι με κουκουνάρι, κιμά και κάστανα :
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει λευκός. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, πιπέρια, τα κανελογαρίφαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τα βρασμένα κάστανα χοντροκομμένα. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει.
Δείτε ακόμα Γιορτινό ρύζι με κουκουνάρι, κάστανα και συκωτάκια
Μόλις μαλακώσει είναι έτοιμο και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το βάζουμε σε μία φόρμα για κέικ, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμο.
Tips για το Χριστουγεννιάτικο πιλάφι με κουκουνάρι, κιμά και κάστανα :
Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε ζεστό ζωμό κρέατος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Penelope Kougia
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα