Υπεροχή Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου “Τσολιάς” Στάθη Λαζαρίδη. Μια φανταστική συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα λουκούμι με τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και την πιο νόστιμη γέμιση με σταφίδες, κουκουνάρι και κάστανα που έχετε δοκιμάσει. Αν δεν βρείτε γαλοπούλα μπορείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο κοτόπουλο. Ακολουθήσετε την συνταγή και η επιτυχία είναι εγγυημένη. Βάλτε λοιπόν την ποδιά σας σηκώστε τα μανίκια φτιάξτε την και το αποτέλεσμα θα κλέψει τις εντυπώσεις, εντυπωσιάζοντας τους όλους στο γιορτινό τραπέζι!
- γαλοπουλα 3 κιλά
- μουσταρδα 130 γρ
- ελαιολαδο 4 κ.σ.
- κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκο
- κιμάς 500 γρ. ανάμεικτος
- σταφίδες 100 γρ
- κουκουνάρι 15 γρ.
- καστανα 120 γρ. βρασμένα, καθαρισμένα
- κρασι 130 γρ. λευκό
- ρυζι 200 γρ. κίτρινο
- ρυζι 200 γρ. γλασέ
- αλατι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι κόκκινο
- κανελά 1/2 κ.γ.
- ζωμό 500 γρ. κότας
- άνηθος 1 κ.σ.
- νερό 1 λίτρο
- κρεμμυδι λίγες φέτες
- καρότο μισό
- μείγμα μπαχαρικών για κότα
Υλικά
Δείτε την εκτέλεση εδώ:
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης