σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα που λιώνει στο στόμα για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Το τέλειο συνοδευτικό για την γεμιστή γαλοπούλα, το γεμιστό κοτόπουλο, τα κρεατικά σας και τις μπριζόλες σας.

    Για το πασπάλισμα

  • γκούντα 50 γραμμάρια περίπου τριμμένη

Συνήθως τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα φτιάχνουμε για κυρίως, γεμιστή γαλοπούλα ή γεμιστό κοτόπουλο, ψήνουμε ένα αγαπημένο κομμάτι κρέατος στον φούρνο ή ψήνουμε μπριζόλες στα κάρβουνα…οι πιο μερακλήδες. Ωραίο το κυρίως, όμως αν τα συνοδευτικά δεν είναι σωστά, πάει χαμένο! Αυτό το σουφλέ με πένες και γαλοπούλα είναι τέλειο.

Είναι ένα πανεύκολο, ζουμερό και απολαυστικό σουφλέ ζυμαρικών με πένες και γαλοπούλα που ταιριάζει τέλεια με κάθε κυρίως πιάτο και πρόκειται να απογειώσει τόσο τον Χριστουγεννιάτικο όσο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία γιορτινή συνταγή με σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα :

σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Εκτέλεση για το Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα:

Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη κόκκινη πιπεριά, το πιπέρι.

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και κρέμα γάλακτος

σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Επίσης βάζουμε την καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη, το γκούντα τριμμένο και την φέτα σπασμένη με τα χέρια μας. Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στο Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα:

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί πολύ καλά. Μόλις ζεσταθεί, λιώνουμε μέσα στο μείγμα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι

Αφού πήξει, απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από το μείγμα με τις πένες στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω λίγη επιπλέον τριμμένη γκούντα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι το σουφλέ να πάρει χρώμα.

σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Tips για το Χριστουγεννιάτικο σουφλέ με πένες και γαλοπούλα :

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί που λιώνει μας αρέσει.

σουφλέ-ζυμαρικών-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close