Χριστουγεννιάτικος κορμός Νουτέλα

Χριστουγεννιάτικος κορμός πραλίνας . Χριστουγεννιάτικος κορμός πραλίνας με καβουρδισμένα αμύγδαλα, λευκή και μαύρη σοκολάτα και φυσικά πραλίνας από την Τζένη Τσανακτσίδου.

Τα Χριστούγεννα οι κορμοί σοκολάτας γίνονται τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε έναν Χριστουγεννιάτικο κορμό Νουτέλα εξαιρετικό και πανεύκολο από τα χεράκια της αγαπημένης μας Τζένης Τσανακτσίδου.

Για τον Χριστουγεννιάτικο κορμό πραλίνας θα χρειαστούμε μόνο λίγα υλικά που είναι η μαύρη και η λευκή σοκολάτα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και η Νουτέλα. Είναι μία πανεύκολη συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα απογειώσει τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας με τον πιο οικονομικό και εύκολο τρόπο.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός Kinder Bueno

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Χριστουγεννιάτικο κορμός πραλίνας : Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

χριστουγεννιάτικος-κορμός-νουτέλα-συνταγή-

Εκτέλεση για την φόρμα του κορμού

Στην αρχή λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα και την λευκή σοκολάτα. Παίρνουμε μία φόρμα και την λαδώνουμε ελαφρώς. Με ένα πινέλο βάζουμε την μαύρη σοκολάτα στον πάτο αλλά και στα πλάγια τοιχώματα της φόρμας. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε άλλη μία στρώση λιωμένης σοκολάτας στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα της φόρμας. Βάζουμε την φόρμα και πάλι στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά. Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση.

Εκτέλεση για την γέμιση του Χριστουγεννιάτικου κορμού νουτέλα

Βάζουμε σε ένα μπολ την Νουτέλα και προσθέτουμε την λιωμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε το μείγμα για άλλα 2 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα μας και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με την λευκή σοκολάτα.

Βάζουμε την φόρμα και πάλι στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τελειώνουμε ξαναβγάζοντας το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνοντας πάνω την υπόλοιπη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Βάζουμε τον κορμό μας στο ψυγείο και τον αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 12 ώρες μέχρι να παγώσει. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

Χριστουγεννιάτικος κορμός Νουτέλα

Tips για τον Χριστουγεννιάτικος κορμός πραλίνας

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φόρμα αρκεί να την λαδώσουμε ελαφρώς. Μπορούμε να βάλουμε τον κορμό μας και στην κατάψυξη απλά όταν θέλουμε να σερβίρουμε θα πρέπει να τον αφήσουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

χριστουγεννιάτικος-κορμός-νουτέλα-συνταγή-

Δείτε το Μενού Χριστουγέννων 2021 με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close