Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί έναν γευστικό χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με γλάσο από την Τζένη Τσανακτσίδου! Είναι μία από τις αγαπημένες μας συνταγές και πριν την μοιραστούμε μαζί σας, την δοκιμάσαμε κι εμείς. Έχει λοιπόν σίγουρη επιτυχία, μετά από προσωπική εμπειρία.
Ένα αφράτο παντεσπάνι και μία σοκολάτα που πραγματικά λιώνει στο στόμα και κάνει αυτόν τον κορμό σοκολάτας να ξεχειλίζει γλύκα και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Πραγματικά αξίζει να τον δοκιμάσετε και σας συστήνουμε αυτήν την συνταγή για κορμό σοκολάτας ανεπιφύλακτα.
Δείτε ακόμα Σοκολατένια βραχάκια με καραμελωμένα φουντούκια – Μόνο 3 υλικά
Αυτός ο κορμός σοκολάτας με παντεσπάνια μπορεί πραγματικά να κάνει τις ημέρες των Χριστουγέννων ακόμη πιο γλυκές! Μπορείτε να φτιάξετε αυτόν τον χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας είτε την ημέρα του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν είτε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ρίχνουμε σταγόνα – σταγόνα το λάδι και το χτυπάμε. Επίσης ρίχνουμε την βανίλια και σε δόσεις το αλεύρι και το χτυπάμε.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε 3 δόσεις την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Βγάζουμε τα 3/4 του μείγματος και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το κακάο. Χτυπάμε το μείγμα με το κακάο για 1 λεπτό στο μίξερ. Βάζουμε σε ρηχό ταψί του φούρνου μία λαδόκολλα.
Ρίχνουμε πάνω το λευκό μείγμα και το ισιώνουμε απαλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του κακάο σε σακούλα. Κόβουμε την μύτη και πάνω στο λευκό κάνουμε στρογγυλά σχήματα και ίσιες γραμμές με το μείγμα του κακάο. Χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι ή μία οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδιο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Το ρολάρουμε καθώς είναι ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο τέλος το ανοίγουμε, βγάζουμε την λαδόκολλα και το ξανακλείνουμε. Πάνω ρίχνουμε τον γλάσο σοκολάτας. Μέσα μπορούμε να βάλουμε μερέντα, γλάσο σοκολάτας ή σαντιγί.
Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες