Συνταγή για εύκολα ρολάκια κανέλας με φύλλο σφολιάτας και γλάσο από τυρί κρέμα και ζάχαρη άχνη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ιδανικά και για αρχάριες.
Υλικά:
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- καστανή ζάχαρη 40 γραμμάρια
- κανελά 10 γραμμάρια σε σκόνη
Για το φύλλο:
Για το γλάσο:
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία
- ζάχαρη άχνη 5-6 κουταλιές της σούπας
- νερό 2-3 σφηνάκια
Τα πιο εύκολα και πρωτότυπα ρολάκια κανέλας σας έχουμε σήμερα. Στο γλάσο βάλαμε τυρί κρέμα και ζάχαρη άχνη, αντί για ζάχαρη άχνη και νερό όπως συνηθίζεται ενώ δεν χρειάζεται να ανοίγετε φύλλο και να φτιάχνετε ζύμη! Είναι από τα πιο πετυχημένα ρολάκια κανέλας και μπορείτε να τα επιχειρήσετε ακόμη κι αν είστε αρχάριες.
Αν τα Χριστούγεννα είχαν άρωμα θα μύριζαν έλατο, κανέλα και γαρίφαλο. Γι’ αυτό και για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας, φτιάξαμε νόστιμα ρολάκια κανέλας με φύλλο σφολιάτας και κρεμώδη γλάσο από τυρί κρέμα και ζάχαρη άχνη. Είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και σίγουρα αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία και να τα εντάξεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα ρολάκια κανέλας:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ενα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριού σε όλη την επιφάνεια. Κάνουμε ρολό το φύλλο προσεκτικά και κόβουμε σε κομμάτια πλάτους 3-4 εκατοστών.
Τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με την ζάχαρη άχνη. Αραιώνουμε με λίγο νερό και είναι έτοιμο το γλάσο. Περιχύνουμε τα ρολάκια. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για ρολάκια κανέλας που θα λατρέψεις:
- Αφράτα ρολάκια κανέλας με γλάσο ζάχαρης!
- Ευκολά ρολάκια κανέλας με ψωμι του τόστ
- Λαχταριστά ρολάκια κανέλας με γέμιση τυρί φιλαδέλφεια
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Κατερίνα Φιλίτση
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr