Αφράτα ρολάκια κανέλας με γλάσο ζάχαρης!

Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα και πραγματικά απολαυστικά ρολάκια κανέλας με γλάσο ζάχαρης! Συνταγή για γεμιστά ρολάκια κανέλας με γλάσο  που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Φτιάξτε τα για πρωινό ή απογευματινό σνακ για όλη την οικογένεια, με απλά υλικά!

Εκτέλεση:

Σ ένα μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό μαζί με το αυγό, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος την μαγιά. Ένα ένα που τα βάζουμε ανακατεύουμε με ένα σύρμα ελαφρώς να διαλυθούν και να ενωθούν μεταξύ τους. Σιγά σιγά κι αφού έχει διαλυθεί η μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά κι εκτός μπολ σε καθαρή κι αλευρωμένη επιφάνεια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 50 λεπτά με μια ώρα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δοκιμάσουμε με το αποτύπωμα του δαχτύλου. Αν μένει τότε είναι έτοιμη. Την ανοίγουμε σε αλευρωμενη επιφάνεια. Να είναι ισοπαχή.

Αλείφουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα. Πασπαλίζοντας. Κλείνουμε σε ρολό κι αρχίζουμε και κόβουμε ισομεγέθη ρολά. Καλό είναι τις δύο άκρες να τις κόβουμε πρώτες και μετά να κόβουμε στην μέση και ξανά μέση.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ. Βάζουμε τα ρολά με σειρά και τα αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα ακόμη να φουσκώσουν. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 αέρα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο και το σκεύος, ίσως πάρει και 5 λεπτά παραπάνω.

Για να είναι πιο μαλακά όταν κρυώσουν καλύτερα να μην ξεπερνά τα 20 λεπτά ψησίματος.

Όταν είναι έτοιμα μπορούμε να τους ρίξουμε και γλάσο ζάχαρης.

Για το γλάσο ζάχαρης:

Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, με το χυμό λεμονιού,την βανίλια και το νερό. Ανάλογα πόσο αραιό η πηχτό το θέλουμε συμπληρώνουμε ζάχαρη- νερό

Αφράτα ρολάκια κανέλας με γλάσο ζάχαρης!

Αφράτα ρολάκια κανέλας με γλάσο ζάχαρης!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την ΓΙΩΤΑ ΜΠΟΤΑΙΤΗ

Close