Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός βανίλια – σοκολάτα. Συνταγή για σοκολατένιο Χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση βανίλια, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη .
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ.
- κακαο 35 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- βανίλια 1
- αυγα 4
- ζαχαρη 140 γρ.
- ηλιέλαιο 30 ml
Υλικά
- μόρφατ 2 κουτιά
- βανίλια 1
- ζαχαρούχο γάλα 200 γρ.
- κακαο 2 κ.σ.
Για την κρέμα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Λίγο
Για το σιρόπιασμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- σοκολάτα Λίγη τριμμένη
Για το γαρνίρισμα
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κυρίες και κύριοι και ήδη ξεκινήσαμε να οργανώνουμε τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Αν θέλετε εκτός από τα συνηθισμένα μελομακάρονα και κουραμπιέδες αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία εναλλακτική χριστουγεννιάτικη συνταγή.
Μιλάμε φυσικά για τον αξεπέραστο κορμό του Δημήτρη Μιχαηλίδη με κρέμα βανίλια και σοκολάτα.Είναι ο πιο εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός ! Θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο παντεσπάνι το οποίο θα το σιροπιάσουμε με φυσικό χυμό πορτοκαλιού και θα το γεμίσουμε με κρέμα βανίλια. Θα γαρνίρουμε τον κορμό μας με κρέμα σοκολάτα και είναι έτοιμος.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός με σαντιγί & μαρμελάδα βατόμουρου
Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και για όλες τις υπόλοιπες μέρες των Χριστουγέννων. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ανάρπαστο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον χριστουγεννιάτικο κορμό:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και την βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι ενώ χτυπάμε στο μίξερ ταυτόχρονα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα και χτυπάμε στο μίξερ για λίγο ακόμη. Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Το απλώνουμε με μία σπάτουλα για να βγει ομοιόμορφο και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για περίπου 12 λεπτά.
Μόλις βγει από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Γυρίζουμε ανάποδα το ταψί και το αφαιρούμε με προσοχή από το παντεσπάνι. Στην συνέχεια αφαιρούμε και το αντικολλητικό χαρτί.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με γλάσο
Ξεκινάμε να το ρολάρουμε χρησιμοποιώντας την πετσέτα και αφού το ρολάρουμε, το αφήνουμε σε ρολό με την πετσέτα στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα και το στήσιμο του κορμού
Χτυπάμε με το μίξερ χειρό το μορφάτ, την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία παχύρρευστη σαντιγί. Την βάζουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το ρολό παντεσπάνι από την πετσέτα και με ένα πινέλο ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού.
Έπειτα με μία σπάτουλα απλώνουμε την μισή από την κρέμα μας πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε το παντεσπάνι με προσοχή και πάλι σε ρολό, αυτή τη φορά χωρίς την πετσέτα. Προσθέτουμε κακάο στην κρέμα που μας περίσσεψε και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με την κρέμα κακάο γεμίζουμε ένα κορνέ και ξεκινάμε να γαρνίρουμε το γλυκό μας. Με μία σπάτουλα στρώνουμε την κρέμα κακάο πάνω σε όλο το ρολό. Έπειτα με ένα πιρούνι χαράζουμε την κρέμα για να κάνουμε σχέδια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Απολαμβάνουμε.
Ο πιο Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός: Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=ahQtTc7yM6w
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος