Γιορτινή- σαλάτα- με- αχλάδι- και- ρόκα-

συνταγή για Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ρόκα. Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι ,με μαρούλι λόλα, σπανάκι, φύλλα παντζαριού, αχλάδι, μπαλσάμικο από σύκα και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Σε ένα Χριστουγεννιάτικο ή σε ένα Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η γιορτινή σαλάτα που θα επιλέξουμε να τον αναδείξουμε. Έτσι σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ρόκα .Υγιεινή και πεντανόστιμη γιορτινή σαλάτα με μπαλσάμικο από σύκα, μπλε τυρί, αχλάδι, ρόκα. σπανάκι, φύλλα παντζαριού και λόλες.

Είναι μία πεντανόστιμη και ελαφριά σαλάτα που θα αναδείξει τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ μας. Επίσης θα μπορούσατε να την φτιάξετε και μία μέρα μετά το γιορτινό τραπέζι για αποτοξίνωση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ρόκα:

Γιορτινή- σαλάτα- με- αχλάδι- και- ρόκα-

Εκτέλεση για την Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ρόκα

Στην αρχή πλένουμε καλά τα φύλλα παντζαριού, την άγρια ρόκα, το σπανάκι και το μαρούλι λόλα. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.  Προσθέτουμε καρύδια, το μπλε τυρί θρυμματισμένο, λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο από σύκα και απολαμβάνουμε.

Δείτε ακόμα Μενού Πρωτοχρονιάς 2022 : Ιδέες και συνταγές για το Ρεβεγιόν

Tips για την Γιορτινή σαλάτα με αχλάδι και ρόκα

Οι ποσότητες των λαχανικών διαφέρουν ανάλογα τα γούστα. Οι ποσότητες των υπόλοιπων υλικών είναι ενδεικτικές και διαφέρουν ανάλογα τα γούστα.

Γιορτινή- σαλάτα- με- αχλάδι- και- ρόκα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close