Γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Λιώνει στο στόμα και αποτελεί μία πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων. Χρόνια πολλά!
- κοτόπουλο 3 στήθη
- ζαμπόν Περίπου 10 φέτες
- γκούντα Περίπου 10 φέτες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια περίπου
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- πιπεριά 1 κόκκινη
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 2-3 σκελίδες
- κρεμα γαλακτος 150 ml
Για την σάλτσα πιπεριάς
Όσο πλησιάζουν οι μέρες βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ενώ έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα και για το Πρωτοχρονιάτικο. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν να φορέσουμε τα καλά μας και να περάσουμε όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους. Γι’ αυτό και φτιάχνουμε αυτό το γιορτινό κοτόπουλο.
Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σάλτσα πιπεριάς που θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό στο φαγητό. Με ιδιαίτερη και πρωτότυπη γεύση σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς :
Εκτέλεση για το γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς :
Αρχικά πλένουμε, στραγγίζουμε καλά και κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες, στα δύο ή στα τρία. Τα χτυπάμε με ένα ειδικό εργαλείο, για να κάνουμε το κρέας πιο πλατύ και λεπτό. Τα μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα γκούντα.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του κοτόπουλου και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. Κλείνουμε τα ρολάκια μας με μία οδοντογλυφίδα και τα περνάμε από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακό γεμιστό κοτόπουλο με γιορτινή γέμιση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα τα ρολά και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι χοντροκομμένο να μαραθεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους. Τα σοτάρουμε και αφού σοταριστούν προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν καλά οι πιπεριές, τις πολτοποιούμε και τις σουρώνουμε.
Δείτε ακόμα Συνταγή για ζουμερό γεμιστό κοτόπουλο μπαλοτίνα θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
Ρίχνουμε το ζωμό που σουρώσαμε πάλι στο τηγάνι και προσθέτουμε στον ζωμό τα ρολάκι κοτόπουλου. Βάζουμε επιπλέον νερό. Βράζουμε για 15-20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Tips για το γιορτινό γεμιστό κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριάς
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε φέτες γαλοπούλας. Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί για τοστ μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα