Συνταγή για ζουμερό γεμιστό κοτόπουλο μπαλοτίνα
- κοτόπουλο 1.700 κιλά
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
- σπανακι 150 γραμμάρια
- αλατι 3 g
- πιπέρι 3 g
- τυρί 220 g μαλακό τριμμένο
- ψωμί 200 g σε κύβους
Υλικά
Βρήκαμε την συνταγή για το πιο γευστικό κοτόπουλο. Συνταγή για κοτόπουλο μπαλοτίνα λοιπόν. Είναι σίγουρα μια συνταγή για καλοφαγάδες. Όσοι παρακολουθούσατε Master Chef, σίγουρα έχετε ξανακούσει το κοτόπουλο μπαλοτίνα. Για όλους τις υπόλοιπους που δεν είστε φαν να σας ενημερώσουμε πως είναι συνταγή για ζουμερό γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι, σκόρδο, φέτα και μπέικον
Δείτε ακόμα Ρολό κοτόπουλο με μέλι, μουστάρδα και σκόρδο στη γάστρα
Η διαδικασία είναι περίπλοκη όμως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Είναι γευστικό γεμιστό ρολό κοτόπουλο! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου και να απογειώσουμε ακόμη περισσότερο το Κυριακάτικο τραπέζι μας. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και το σπανάκι. Αφαιρούμε το φαγητό μας από την φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε το κοτόπουλο στον πάγκο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα από το σπανάκι. Απλώνουμε επίσης το τυρί και τους κύβους ψωμιού. Διπλώνουμε το κοτόπουλο και το δένουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι του φούρνου και το ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από το ταψί, το καλύπτουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το Σαλόν
Αφαιρούμε και ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στο ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και το νερό (καλύτερο θα ήταν να ήταν ζωμός) στο τηγάνι για να το ξεφλουδίσουμε. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ξύνουμε το λούστρο για να αφαιρέσουμε και να λιώσουμε τα υπόλοιπα.
Στραγγίζουμε το υγρό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το mirepoix. Βράζουμε. Καλύπτουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλεύρι καλαμποκιού και σάλτσα σόγιας, επαναφέρουμε το υγρό στην βάση, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει παχύ.
Βγάζουμε από την φωτιά το φαγητό μας. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στον πάγκο και το κόβουμε στην μέση. Στην πιατέλα τακτοποιούμε το μεγάλο κομμάτι και τοποθετούμε τις φέτες μπροστά του. Ρίχνουμε πάνω και γύρω από το κοτόπουλο την σάλτσα και γαρνίρουμε με μαιντανό. Σερβίρουμε. Κόβουμε περισσότερες φέτες όταν χρειαστεί.
Όλη η διαδικασία για τα οστά του κοτόπουλου
Τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίζουμε με μαλακό μπέικον, φέτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλο θέλουμε για την γέμιση. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι και τριμμένο τυρί.
Αφού δέσουμε τον κόμπο, ρίχνουμε μια σάλτσα μουστάρδας από μέλι και μουστάρδα. Ο φούρνος 170 μοίρες μετά από 1 ώρα, βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου για να ροδίσει το κοτόπουλο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Santi Romero στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες