Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ ή το γιορτινό κέρασμα!
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κάστερ πάουντερ 80 γραμμάρια
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- κουβερτουρα 160 γραμμάρια
- βιτάμ 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο
- καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Για το στόλισμα
- μπισκότα 2 συσκευασίες πτι μπερ
Για την γέμιση
Μιας και μπήκαμε σε γιορτινό κλίμα είπαμε να φτιάξουμε κι ένα γιορτινό αλλά και δροσερό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα γίνει ανάρπαστο, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά. Επειδή τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή γεμάτη χαμόγελα, αγάπη και γλύκα, τα γλυκά δίνουν και παίρνουν.
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα που θα γίνει ανάρπαστο σε μικρούς και μεγάλους. Είναι μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία, που θα σας βάλει για τα καλά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας
Ξεκινάμε το μπισκοτόγλυκό μας με την κρέμα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το κάστερ πάουντερ, την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα στην εστία και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε περίπου 15 μπισκότα. Από πάνω στρώνουμε μία στρώση καυτής κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 4 φορές και τελειώνουμε την κρέμα.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2022
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όσο παγώνει το γλυκό φτιάχνουμε το γλάσο μας. Βάζουμε στην εστία ένα κατσαρολάκι και μέσα στο κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παστέλι
Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και αφαιρούμε την μεμβράνη. Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και στρώνουμε από πάνω το γλάσο. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα στρώνουμε στα πλάγια και από πάνω. Διακοσμούμε με φλοίδες σοκολάτας.
Tips για το Γιορτινό μπισκοτόγλυκο σοκολάτας
Το κάστερ πάουντερ είναι σαν το κορν φλάουρ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ εναλλακτικά. Μπορούμε μαζί με την κρέμα, να κάνουμε και στρώσεις με ξηρούς καρπούς μέσα στην γέμιση.
Δεν χρειάζονται γάλα τα μπισκότα, γιατί τα μαλακώνει η καυτή κρέμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φρέσκο γάλα, φυτικό γάλα. 15 μπισκότα πτι μπερ χρειάζονται περίπου για κάθε στρώση και αντί για πυρέξ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τάπερ ή ταψί.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος