Μελομακάρονα με σοκολάτα: Η καλύτερη συνταγή

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2022. Σιροπιασμένα από μέσα όσο πρέπει και απέξω με μια γυαλιστερή σοκολατένια επικάλυψη

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των εορτών που μπορεί ημερολογιακά τα Χριστούγεννα να απέχουν πολύ, όμως μέσα στην καρδιά μας, ήδη έχουμε στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ξεκινάμε λοιπόν την φετινή σεζόν με ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που δεν πρόκειται να λείψει από κανένα τραπέζι. Μελομακάρονα με σοκολάτα!

Μελομακάρονα με σοκολάτα: Η καλύτερη συνταγή

Τα μελομακάρονα με σοκολάτα γίνονται ανάρπαστα κάθε χρόνο και ακόμη κι αν είστε φίλοι του…κουραμπιέ, σίγουρα δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε. Είναι πανεύκολα, παραδοσιακά, μελωμένα και σοκολασμένα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολάτα:

συνταγή-για-μελομακάρονα-με-σοκολάτα-

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Αρχικά ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μισό πορτοκάλι με την σάρκα του, το ξυλάκι κανέλας και τα δύο γαριφαλάκια. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράζει το σιρόπι, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.

Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για ακόμη 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα τριμμένα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το σιμιγδάλι.

Δείτε ακόμα Τα μελομακάρονα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα.

συνταγή-για-μελομακάρονα-με-σοκολάτα-

Το κάθε μελομακάρονο είναι 30 γραμμάρια περίπου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά, στις αντιστάσεις.

Μελομακάρονα με σοκολάτα: Η καλύτερη συνταγή

Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτερόλεπτα περίπου. Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές για να σιροπιαστούν καλά. Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα με αλεύρι αμυγδάλου

Μελομακάρονα με σοκολάτα: Η καλύτερη συνταγή

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με λίγο σιρόπι που περίσσεψε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μελομακάρονα, αφού πρώτα τα έχουμε τοποθετήσει σε πιατέλα.

Την επόμενη μέρα λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες μας και τις ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο για να γίνει το γλάσο λείο. Αφού η πραλίνες είναι έτοιμες, βουτάμε τα μελομακάρονα στην σοκολάτα και απολαμβάνουμε μόλις σταθεροποιηθεί πλήρως η σοκολάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Tips για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

Μελομακάρονα με σοκολάτα: Η καλύτερη συνταγή

Δεν χρειάζεται ζύμωμα η ζύμη για τα μελομακάρονα γιατί θα βγάλει τα λάδια της. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι σιμιγδάλι έχουμε. Για κάθε 125 γραμμάρια σοκολάτας προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Βγαίνουν 43 μικρά μελομακάρονα.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Τα μελομακάρονα καθώς τα πλάθουμε θέλουμε να έχουν σχήμα μικρού καρυδιού γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο. Μπορούμε να λιώσουμε ό,τι σοκολάτα μας αρέσει.

συνταγή-για-μελομακάρονα-με-σοκολάτα-

Αρχικά επιλέγεις κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου.. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτοντας μέσα λίγο σπορέλαιο για να γίνει πιο γυαλιστερή η σοκολάτα.Βουτάς τα μελωμένα μελομακάρονα μέσα στη σοκολάτα ένα – ένα. Το μυστικό είναι να τα αφήσεις να κρυώσουν πρώτα καλά. . Τα βγάζεις, πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι και τα αφήνεις πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.. Αντί για καρύδι μπορείς να δοκιμάσεις φυστίκι Αιγίνης ή καρύδα, εναλλακτικά.  Αν μέλι & σοκολάτα σου φαίνονται “too much”, υπερβολικά γλυκά για τα γούστα σου, μπορείς απλά να παραλείψεις το μέλωμα και να κρατήσεις μόνο τη σοκολάτα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας για μελομακάρονα με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close