κουραμπιέδες-συνταγή-

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες. Αφράτοι, θρυμματιστοί κουραμπιέδες, καλύτεροι και από του ζαχαροπλαστείου, από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου! Μπορεί τα μελομακάρονα να βρίσκονται στην τοπ λίστα στα Χριστουγεννιάτικα γλύκα, αλλά όποιος έχει φάει κουραμπιέ παραδοσιακό φτιαγμένο με τον σωστό τρόπο, δεν τον αλλάζει με κάνενα άλλο Χριστουγεννιάτικο γλυκο.

Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα γλυκά κι αν φέτος, θέλεις να φτιάξεις τους δικούς σου, βρήκαμε για εσένα την καλύτερη συνταγή. Η Τζένη Τσανακτσίδου, φτιάχνει για εμάς πεντανόστιμους, αφράτους, θρυμματιστούς κουραμπιέδες, καλύτερους και από του ζαχαροπλαστείου.

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022

Δείτε ακόμα Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Μην ξοδέψετε τα λεφτά σας άδικα φέτος, αφού οι κουραμπιέδες είναι ένα εύκολο Χριστουγεννιάτικο γλυκό και σίγουρα χρειάζονται για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εμείς κάθε χρόνο αυτήν την συνταγή φτιάχνουμε.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022:Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

κουραμπιέδες-συνταγή-

Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες

Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Έπειτα δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη ζύμη παράλληλα. Έπειτα πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Έπειτα βάζουμε στον πάγκο εργασίας μία λαδόκολλα και ρίχνουμε 2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη και 4 βανίλιες. Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες και κρυώσουν τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους περνάμε από το μείγμα με την ζάχαρη άχνη.

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες για το 2022:Tips

Το βούτυρο, το μαλακώνουμε με το χέρι, αφού είναι παγωμένο από την κατάψυξη. Γίνονται και στο χέρι και στο μίξερ.

κουραμπιέδες-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close