Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Οι πιο βουτυρένιοι και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες για φέτος.
Υλικά:
- βούτυρο γάλακτος 500 γραμμάρια
- μαργαρίνη 100 γραμμάρια με βούτυρο
- ζάχαρη άχνη 220 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κονιάκ 1/2 σφηνάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- αμυγδαλα 200 γραμμάρια ασπρισμένα καβουρντισμένα χοντροκομμένα
Για το πασπάλισμα :
- ζάχαρη άχνη Περίπου 500 γραμμάρια
Όταν σκεφτόμαστε τα γλυκά των Χριστουγέννων με την μία το μυαλό μας τρέχει στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε αυτά τα δύο γλυκά. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν οπαδικά άλλωστε! Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε αφράτους κουραμπιέδες με την καλύτερη συνταγή για το 2023 από τα τεφτέρια της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κουραμπιέδες:
Καλημέρα από τα όμορφα Γρεβενά κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα γεμάτοι γεύση συνταγή που δεν την αλλάζω γιατί την έφτιαξα στα μέτρα μου

Εκτέλεση για τους κουραμπιέδες
Αφού έχουμε για αρκετή ώρα το βούτυρο γάλακτος εκτός ψυγείου για να είναι πολύ μαλακό το χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να γίνει λευκό και σαν κρέμα, μαζί με τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κονιάκ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σταματάμε το μίξερ.

Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμίξει με το μπέικιν πάουντερ. Στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για να πάνε παντού. Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τα χέρια, που ζυγίζουν η κάθε μία 30 γραμμάρια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα από πάνω.
Δείτε ακόμα Εύκολοι κουραμπιέδες του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tips για τους κουραμπιέδες
Βγαίνουν περίπου 3 (55-60 κομμάτια) ταψιά του φούρνου. Οι κουραμπιέδες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο οπότε έχουμε το νου μας γιατί φούρνος από φούρνος διαφέρει. Ακόμη κι αν βγουν μαλακοί όταν παγώσουν σκληραίνουν. Η μαργαρίνη τους κάνει πιο αφράτους.

Η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες
όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr