Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2022

Ψάχνετε την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2022;Μελωμένα παραδοσιακά μελομακάρονα για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Αυτή η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα  αδιαμφισβήτητα για φέτος!

    Για το πασπάλισμα

  • καρυδια Κατά βούληση τριμμένα

Κάθε Χριστούγεννα τα μελομακάρονα δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Μάλιστα, μπορεί μόλις να καλώς ορίσαμε τον Νοέμβριο, όμως ήδη τα ζαχαροπλαστεία, οι φούρνοι και τα σούπερ μάρκετ, ξεκίνησαν δειλά δειλά να βγάζουν τα μελομακάρονά τους.

Δεν χρειάζεται να δώσουμε μία περιουσία για να τα αγοράσουμε απέξω όμως, αφού μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας, σπιτικά, μελωμένα μελομακάρονα, που μοσχοβολούν κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο και είναι σίγουρα καλύτερα από τα αγοραστά. Η συνταγή μας σήμερα, είναι η καλύτερη για το 2022 και την μοιραζόμαστε μαζί σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την  καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα για το 2022

συνταγή-για-μελομακάρονα-

Εκτέλεση για το σιρόπι στα μελομακάρονα

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι, διότι θέλουμε να σιροπιάσουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το κρύο σιρόπι. Οπότε σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει, μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα Κεϋλάνης, τα καρφάκια γαρίφαλου και την φλούδα πορτοκαλιού, για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.

Δείτε ακόμα Τα μελομακάρονα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

συνταγή-για-μελομακάρονα-

Μόλις βράσει το σιρόπι, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο και ξεκινάμε τα μελομακάρονα.

Εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε και την σόδα.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα για το 2022

συνταγή-για-μελομακάρονα-

Αφού ανακατέψουμε και ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δεν ζυμώνουμε, ίσα να διαλυθεί το αλεύρι, για να μην βγάλει το λάδι και σκληρύνουν. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα, 40 γραμμάρια το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι.

Τα ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι. Για να διατηρηθεί το σιρόπι μας κρύο, βάζουμε το μπολ με το σιρόπι σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

συνταγή-για-μελομακάρονα-

Με αυτόν τον τρόπο τα μελομακάρονα τραβούν όλο το σιρόπι όπως πρέπει. Το μπολ με τα παγάκια από κάτω δεν αφήνει το σιρόπι να ζεσταθεί από τα καυτά μελομακάρονα. Γυρνάμε λοιπόν τα μελομακάρονα στο σιρόπι και τα αφήνουμε μέσα για 2-3 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και απολαμβάνουμε μόλις κρυώσουν.

Tips για τα μελομακάρονα

1 κούπα = 240 ml. Βγαίνουν 2-2μιση λαμαρίνες φούρνου ανάλογα με το μέγεθος.

συνταγή-για-μελομακάρονα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close