Κλασική βασιλόπιτα κέικ

Συνταγή για Κλασική βασιλόπιτα κέικ. Παραδοσιακή κλασική βασιλόπιτα κέικ όπως στα παλιά χρόνια από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Δοκιμάστε την και θα γίνει η αγαπημένη σας βασιλόπιτα.

Στην Ελλάδα το έθιμο θέλει την Πρωτοχρονιά να κόβουμε την βασιλόπιτα. Κόβουμε βασιλόπιτα για όλη την οικογένεια και όποιος κερδίσει το φλουρί θα είναι ο τυχερός της χρονιάς. Οι βασιλόπιτες είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα τα γούστα.

Κλασική βασιλόπιτα κέικ

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία πεντανόστιμη κλασική βασιλόπιτα κέικ  σαν αυτές τις βασιλόπιτες που έφτιαχναν οι παλιές. Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου οπότε καταλαβαίνετε ότι αποκλείεται αυτή η βασιλόπιτα να μην έχει απόλυτη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Κλασική βασιλόπιτα κέικ:

Κλασική -βασιλόπιτα- κέικ-συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για την βασιλόπιτα

Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το σπορέλαιο σιγά σιγά και τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ. Στο τέλος και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 30×27 τόσο στον πάτο του όσο και στα πλαϊνά του. Βάζουμε το ταψί λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα. Βάζουμε την βασιλόπιτα στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά με αναμμένο τον φούρνο, στις αντιστάσεις.

Δείτε ακόμη Συνταγή για φουσκωτή βασιλόπιτα τσουρέκι σαν ζαχαροπλαστείου

Κλασική βασιλόπιτα κέικ

Δείτε ακόμα Η πιο εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι από τον Βασίλη Καλλίδη!

Μετά την 50 λεπτά αφήνουμε την βασιλόπιτα για άλλα 10 λεπτά στον σβησμένο φούρνο να πάρει μία φωτιά. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι κι αν βγει καθαρό η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Tips για Κλασική βασιλόπιτα κέικ

Ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκο γάλα. Το αλεύρι μπορεί να είναι και 500 γραμμάρια. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Το ποτήρι που μετρήσαμε τα υλικά μας ήταν των 200 ml. Το ελαφρύ λάδι είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας.

Δείτε ακόμη Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

Κλασική -βασιλόπιτα- κέικ-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Δείτε εδώ  με ένα κλικ όλες τις λαχταριστές συνταγές για βασιλόπιτα

Close