Υλικά:
- μακαρονια 250 γραμμάρια νούμερο 2
Για το φύλλο :
- φυλλο κρουστας 2 για πίτες
Για την μπεσαμέλ :
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- Γάλα φρέσκο 3 φλιτζάνια ζεστό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 3
- γκούντα 150 γραμμάρια
- κεφαλογραβιέρα 100 γραμμάρια
Για την γέμιση :
- φέτα 150 γραμμάρια θρυμματισμένη
Για το άλειμμα :
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ . Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας, χοντρό μακαρόνι και μπεσαμέλ με γκούντα και κεφαλογραβιέρα.
Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ σε φόρμα που μπορούμε να την φτιάξουμε τα Χριστούγεννα, στο επίσημο τραπέζι μας και στον μπουφέ μας. Μία υπέροχη μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ με τραγανό φύλλο κρούστας, μακαρόνια, και σπιτική μπεσαμέλ με κεφαλογραβιέρα και γκούντα.
Εμείς δοκιμάσαμε αυτήν την μακαρονόπιτα πρόσφατα και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μείναμε άφωνοι. Είναι μία πεντανόστιμη μακαρονόπιτα που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Η μπεσαμέλ λιώνει στο στόμα και θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ :

Εκτέλεση για την Μακαρονόπιτα σε φόρμα με φύλλο κρούστας και μπεσαμέλ
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε. Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ 28 νούμερο και την βουτυρώνουμε. Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας στον πάτο της φόρμας και μισό φύλλο στα πλαϊνά, ελαφρώς σουρωτό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και το αλεύρι με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας σιγά σιγά. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά, την τριμμένη γκούντα και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα της γιαγιάς

Βάζουμε στην φόρμα μία στρώση μπεσαμέλ. Από πάνω απλώνουμε άλλη μία στρώση μακαρόνια. Πάνω από τα μακαρόνια βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε την πίτα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 1 ώρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr