Μακαρονόπιτα της γιαγιάς

Συνταγή για Μακαρονόπιτα της γιαγιάς. Παραδοσιακή Μακαρονόπιτα της γιαγιάς  με φύλλο κρούστας, του Παναγιώτη Παπαδάκη για κάθε περίσταση.

Η μακαρονόπιτα είναι μία παραδοσιακή και πεντανόστιμη πίτα που οι γιαγιάδες μας την έφτιαχναν πολύ συχνά συνήθως με σπιτικό φύλλο. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν έφερε την μακαρονόπιτα στις ανάγκες της σημερινής νοικοκυράς οπότε μας φτιάχνει μία πανεύκολη μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας.

Μακαρονόπιτα της γιαγιάς

Το ίδιο πεντανόστιμο, με την ίδια αυθεντική γεύση της μακαρονόπιτας, μόνο που είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο γρήγορη από ότι οι μακαρονόπιτες που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας. Είναι απλά υπέροχη και μπορείτε να απογειώσετε κάθε μπουφέ με αυτή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Μακαρονόπιτα της γιαγιάς:

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Αν φτιάξετε αυτήν την Μακαρονόπιτα σας υπόσχομαι ότι δεν θα σταματήσετε να τρώτε!! Η οικογένεια σας θα την λατρέψει!! Ανακατέψτε το τυρί με τα μακαρόνια και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!!

INGREDIENTS

500 g phyllo(12-14 sheets)
500 g bucatini pasta
500 g Greek feta cheese
200 g milk
2 medium eggs
olive oil
200 g yogurt
———————————
100 g club soda
70 g olive oil
1 tsp salt
————————————-
30×35 cm

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

GERMAN

ZUTATEN

500 g Phyllo (12-14 Blätter)
500 g Bucatini-Nudeln
500 g griechischer Feta-Käse
200 g Milch
Olivenöl
2 mittelgroße Eier
200 g Joghurt
———————————
100 g Clubsoda
70 g Olivenöl
1 TL Salz
————————————-
30x35cm

Εκτέλεση για την Μακαρονόπιτα της γιαγιάς

Ρίχνουμε αλάτι σε βραστό νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για το παστίτσιο ανάλογα με τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι που θα χρειαστούμε για να ραντίσουμε τα φύλλα.

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλα κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα) .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. και τοποθετούμε 6-7 φύλλα στον πάτο του ταψιού. Τα πρώτα 4 τα βάζουμε σταυρωτά και τα υπόλοιπα 3-4 στην μέση του ταψιού. Κάθε ένα φύλλο που βάζουμε το ραντίζουμε πολύ καλά.

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ

Αφού βάλουμε τα φύλλα ρίχνουμε την γέμιση. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και τα ραντίζουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα βάζοντας σπρώχνοντας προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων.
Τα ραντίζουμε συνεχώς ένα ένα. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την πίτα και την χαράζουμε με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 180 c. Η μακαρονόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε μαζί με την οικογένειά σας!! Μια υπέροχη πρόταση ιδανική για την εβδομάδα της Τυρινής αλλά φυσικά και για όλον τον χρόνο!! Καλή σας επιτυχία!!!

Μακαρονόπιτα- της -γιαγιάς-

Δείτε το βίντεο με την συνταγή για την Μακαρονόπιτα της γιαγιάς εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close